www.car.cz
 

Pačejov již v sobotu přivítá kvalitní startovní pole. Včetně Karla Trojana s WRC !
     3.9.2008 10:38 - tisková zpráva


Jubilejní Rally Agropa přivítá kvalitní startovní pole


Celkem 106 přihlášek obdrželi pořadatelé z AMK Pačejov od posádek usilujících o body do MČR ve sprintrally. Z celkového počtu jich bude třináct bojovat v MČR historických automobilů, které se do Pačejova a okolí vrací po roční pauze.

O největší překvapení se postaral Karel Trojan, který se na Agropě představí s vozem Škoda Octavia WRC. Na sedadlo spolujezdce se výjimečně vrátí Karlův dlouholetý navigátor Dan Vodička. Tato kombinace slibuje divácky velmi atraktivní jízdu a zajisté bude náplastí za absenci pravidelného účastníka českých sprintrally Igora Drotára (příprava na Rally Tatry). Druhý vůz kategorie WRC představí Karel Trněný. Tento jezdec bude se svou fabií obhajovat loňské prvenství. Že to nebude mít jednoduché, napoví bližší pohled do startovní listiny.

Do bojů na špici jistě zasáhne Josef Peták s Peugeotem 207 rozvíjející se kategorie S2000. Tento jezdec, povzbuzen fantastickým výsledkem na Barum Rally Zlín, se může za určitých okolností už po Rally Agropa stát absolutním mistrem ČR ve sprintrally. Stejný vůz jako Peták představí i bratři Odložilíkovi, kteří pravidelně svádí s příbramským pilotem napínavý boj.

Čistokrevné rallyové speciály určitě bude chtít pozlobit smečka jezdců na produkčních autech. Vítězství z roku 2006 přijede obhajovat Josef Semerád. Téměř domácí soutěž zde pojedou Sláva Ducháček a Jan Sýkora (oba Mitsubishi Lancer EVO IX). Stejný vůz bude řídit i Milan Pantálek, Radek Mifka nebo Pavel Červenka. Velmi pěkné výkony předvádí po přestupu z poháru mládeže Martin Bujáček a Martin Semerád. Plejádu vozů Mitsubishi naruší Aleš Dlouhý, který poprvé představí na sprintrally nejnovější specifikaci Subaru Impreza N 14. Se staršími evolucemi těchto vozů bude startovat Jaromír Tomaštík, Martin Dlouhý a domácí Robert Achs.

Do absolutního pořadí budou chtít promluvit i jezdci ze špičky skupiny A. Ta slibuje zajímavý duel mezi Janem Šlehoferem (Fiat Punto S1600) a Lubomírem Minaříkem (Škoda Fabia Kit Car). Bývalé Petákovo Clio S 1600 sedlá v letošním roce Jan Dohnal. Pěkné výkony lze očekávat také od Antonína Nováka, který se představí se stále krásným vozem Citroen Saxo Kit Car.

Pravidelným účastníkem agropy je kladenský Jiří Vlček. Ten se tradičně představí s Peugeotem 206 S 1600. Doufejme, že tento jezdec nebude muset použít potápěčskou výstroj, kterou si na Agropu vozí s sebou poté, co skončil se svým vozem v rybníce na RZ nedaleko Horažďovic....

Kategorii historických automobilů vévodí BMW M3 Lubomíra Tenkla. Jeho největšími soupeři budou bezesporu týmoví kolegové na vozech Opel Kadet (Tichý, Hájek, Tenkl ml.). Škodu 130 LR představí Jiří Hloušek, chybět nebude ani unikát českých rally Lancia Fulvia Zdeňka Kroupara.

Napínavé souboje lze očekávat i v nižších třídách. V kategorii S1 se např. představí legendární tovární jezdec Škody Motorsport Vladimír Berger (Škoda Octavia). Špičku třídy A7 bude chtít pozlobit mladý Jan Černý s Peugeotem 206. Neuvěřitelných 21 posádek se představí ve třídě A 5. Chybět nebude celá plejáda vozů Škoda Felicia Kit Car. Také ostatní třídy nabízejí hojnou a kvalitní účast. Naštěstí se tak neopakuje situace z let minulých, kdy v některých třídách startovaly jedna či dvě posádky.

Rallysprintová sezóna pomalu spěje do finále a v některých třídách už se začínají rýsovat celkoví vítězové. Na XXX. Rally Agropa se tak můžeme těšit na vyrovnané boje. Ředitelství rally přeje všem diváků hodnotný sportovní zážitek a soutěžním posádkám šťastný dojezd do cíle.



Ing.Pavel Štípek Miroslav Žitník ml. Tomáš Cihlář
tajemník Rally Agropa zpravodaj vedoucí tiskového střediska

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Matador Czech Truck Prix Most 2008, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose