www.car.cz
 

Czech Truckfest 2008 Hradec Králové je tu. Hlavně bezpečnost....
     8.9.2008 17:34 - tisková zpráva


Czech Truckfest 2008 Hradec Králové se představuje

Czech Truckfest 2008 prozradil hlavní téma – BEZPEČNOST!

Na tiskové konferenci v Hradci Kralové byl podrobně představen speciální doprovodný program, jehož účinky mají na diváky zapůsobit co největší možnou měrou.

Poslanec Evropského parlamentu a mj. také předseda Svazu měst a obcí, Ing. Oldřich Vlasák vysvětlil, že právě velmi pečlivě připravený bezpečnostní program byl pro něj jedním z hlavních důvodů převzetí záštity nad letošním ročníkem Czech Truckfestu, neb situace okolo dopravy nákladních vozidel je velmi žhavá.

Ing. Martina Maštálková vyjádřila za Volvo Truck Czech plnou podporu všem aktivitám pořadatelů Czech Truckfestu a představila instruktory a vozy, které se budou na ukázkách podílet. Značka Volvo je pravidelným partnerem bezpečnosti, což vychází z dlouhodobé strategie bezpečnosti této značky.

Bezpečnostní ukázky, ve kterých se vedle sebe představí nákladní vozy, plně naložené soupravy, osobní vozy i motocykl, jsou doposud největší plánovanou dopravněbezpečnostní show v ČR. Diváci uvidí na vlastní oči všechny zmiňované dopravní prostředky při výhybných manévrech, sami mohou následně posoudit nebezpečnost kritických situací v dopravě, nebo srovnat brzdné dráhy. Ochranná křídla všech bezpečnostních ukázek dělají BESIP – Odbor Ministerstva dopravy a Ředitelství Dopravní Policie ČR.

Program, jehož evropský název je „Safety Exhibitions“ je plně moderovaný a počítá se s aktivní účastí návštěvníků Czech Truckfestu, kteří se nejen od profesionálních instruktorů dozví mnoho užitečných rad, ale někteří si budou moci sami vyzkoušet, jak se brzdí např. 44 tunová nákladní souprava …

Czech Truckfest se dnes, díky své úspěšné historii, řadí na první místo ve střední Evropě, a tak bylo jen otázkou času, kdy se naplno zapojí do programu zaměřeného právě na bezpečnost silničního provozu.

Czech Truckfest 2008 - 13. a 14. 9. 2008 – Letiště Hradec Králové

Na co se diváci mohou také těšit:

Model Truckfest z ČR i zahraničí

Segway

Skluzavky, trampolíny

Dětské soutěže, autodrom

Sobota

Sprint na 220m – kategorie: dodávka, náklaďák, tahač

Jízda zručnoszti – kategorie: dodávka, náklaďák, tahač

Předvedení US trucků

Večerní přehlídka nejosvětlenějších vozidel

Hudební program od 19.30h

STANDBY

DAVID KOLLER & BAND

KISS revival

Neděle:

Vyhlášení Nejhezčích trucků

MOTOSHOW Mirek Lisý

BMX show – Manhattan Loaded Team

Racing and Show Cars

a mnoho dalšího …

PR


 
 
Fotogalerie:   Požár Fordu Isachsena při ME v Rallycrossu Sosnová 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose