www.car.cz
 

Vsetín vyhrál opět Zapletal
     8.9.2008 17:38 - tisková zpráva


INTERNEXT RALLY 2008 Vsetín

Vítězství z loňského ročníku obhájeno

O víkendu se ve Vsetíně jel nejstarší v závod v cross country u nás INTERNEXT RALLY . Pro páteční prolog připravili pořadatelé trať na náspu železniční tratě nedaleko centra. Před hojným diváckým publikem účastníkům připravili úsek 2,8 km, který museli zdolat 2x, v hlubokém hrubém makadamu. Trať byla záludná, jelikož se vozy bořili do vrstvy kamení a to již od startu. Čtyři příčné přejezdy vyzkoušeli odvahu jezdců se zaslouženou diváckou pozorností. Konečné výsledky prologu pro první tři místa: Vladimír Najmajer (buggy), Zapletal-Ouředníček (Mitsubishi Pajero) a pro 3.místo si dojel Martin Antal s Polaris Outlaw.

Na startu letos také stanuly litrové buggyny, které přispěly k oživení závodu a byly též velice divácky atraktivní. Měli jsme zde možnost vidět i vítěze Dakaru Josefa Macháčka, který však ze závodu odstoupil.

Při sobotním závodu pokračovalo slunné počasí z předešlého dne. Start byl v sedm hodin ráno a již po prvních kilometrech bylo jasné, že boj to o první místo nebude jednoduchý. Ve všech sektorech jsme o přední místo bojovali s Pešlem, Vyorálkem a Chytkou. Pešl byl však v šestém sektoru zdržen poruchou na přední nápravě a záhy se propadl na čtvrté místo.

Konečné výsledky vypadají takto:
1.místo Zapletal – Ouředníček (OFROADSPORT.CZ)
2.místo Chytka – Vaculík (OR-C Praha)
3.místo Vyorálek – Haferník (SAS Zlín)


Mirek Zapletal říká:“Skvělá organizace, výběr tratí i počasí. Jsme rádi, že jsme mohli obhájit prvenství z loňského ročníku. Štěstí i tentokrát stálo na naší straně. Jen škoda, že jsme si naplno nemohli vychutnat vítězství, jelikož ihned po oficiálním vyhlášení výsledků odjeli do Portugalska.“

PR


 
 
Fotogalerie:   Požár Fordu Isachsena při ME v Rallycrossu Sosnová 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose