www.car.cz
 

Studie Orlando sedmimístného kompaktního MPV je tu
     9.9.2008 13:20 - tisková zpráva


Studie Orlando signalizuje nástup Chevroletu do segmentu sedmimístných kompaktních MPV vozů

Studie Orlando, která se za necelý měsíc představí na autosalonu v Paříži, je předzvěstí designu nové generace kompaktních MPV modelů značky Chevrolet. Výstavní koncept rozvíjí nový designerský jazyk značky Chevrolet a kombinuje styling robustního SUV modelu s adaptabilním systémem sedadel v mimořádně prostorném interiéru.

Na bází právě představeného kompaktního sedanu Chevrolet Cruze přináší i studie Orlando výrazové prostředky jedinečného designerského jazyka značky Chevrolet do nového segmentu. Koncept Orlando ověřuje potenciál kombinace SUV stylingu, rodinného vanu a kombi do jediného vozu, přičemž chce z této syntézy vytěžit co nejvíce.

Namísto obvykle plochých boků karoserie má Orlando blatníky zvýrazněné dvoutónovým lakováním. Výsledkem je muskulaturní vzhled, díky jemuž má Orlando robustný image SUV modelu, aniž by však trpělo vysokou hmotností nebo přílišnou výškou, což jsou obvyklé nectnosti SUV vozů.

Uvnitř je koncept Orlando navržen tak, aby plnil všechny požadavky kladené na moderní rodinný vůz - má adaptabilní sedadla v „divadelním“ uspořádání do třech řad, přičemž nabízí až sedm míst pro cestující. Pokud by prioritou byla přeprava nákladu, dá se prostorná kabina rychle proměnit na velký a skladný nákladový prostor. Rozvor dlouhý mimořádných 2760 mm a velký rozchod předních i zadních kol dávají vzniknout mimořádně prostornému interiéru.

Výkonnou a hospodárnou pohonnou jednotkou je dvoulitrový turbodiesel Chevrolet o výkonu 110 kW/150 k, jehož točivý moment vrcholí na hodnotě 320 Nm.

Studie Orlando navazuje na odkaz nejnovějšího sedanu Cruze, představuje však další krok vpřed v rámci celého portfolia modelů značky Chevrolet, které tradičně přinášejí zákazníkům z celého světa vysokou kvalitu, hospodárnost a spolehlivost.

 

PR

GM


 
 
Fotogalerie:   Požár Fordu Isachsena při ME v Rallycrossu Sosnová 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose