www.car.cz
 

Litevci bodují ve Sports Car Challenge
     10.9.2008 17:06 - Vladimír Rožánek


Jihofrancouzský okruh hostil již 7-9 závodní jízdu. Po zrušení závodů ve Spa a Lausitzringu se naskytla možnost odjet náhradní závody v Dijonu a na Monze, kde se také pojedou tři závody během víkendu.

Akce se nejlépe chopil v první divizi Rakušan Wolfgang Payr s PRC BMW 3,2ltr.. Jeho největší nepřítel v boji o první místo, Němec Beisel s Normou CN4 Nissan, na něj tentokráte nestačil. Poslední jízdu dokonce nedojel, a tak získal Rakušan poměrně slušný náskok. Bruno Küng si v první jízdě sice vyjezdil stříbrný věnec, ovšem to bylo z jeho strany vše, technika vypověděla službu. Stejný osud potkal i Gärtnera a Mitländera. K pěkným bodům naopak dojela Švýcarka Hungebühler s PRC BMW a úspěchu se dočkal i Němec Kormann, který ve svém pestře zbarveném prototypu ukrývá agregát BMW z DTM. První letošní jízdy absolvoval i Švýcar G.Fischer s PRC BMW a celkově mu po Dijonu patří 13. místo.

Velmi pěkný boj se odehrával ve druhé, slabší divizi. Startují zde vozy do 2000ccm3. Dvě vítězství nakonec ukořistil Němec Rüffer a jedno zbylo na Francouze Bailetta. Oba dva piloti startovali na strojích Norma M20 Honda, se kterými se u nás po okruzích prohání David Kostruh. Smůlu měl v Dijonu G.Münch, který díky nedokončené první jízdě přišel o body a v dalších jízdách již ani startovat nemohl. Propadnul se na třetí příčku prozatímního pořadí. První zatím zůstává Schultis s PRC 07 Honda.  Na voze PRC Honda však překvapuje Rakušan S.Pfeifer. Ten si zatím, jako nováček, vyjezdil čtvrté místo. Ovšem aby překvapení nebylo málo, Litevec Brazdzionis s prototypem Radical Honda se třemi velmi pěkně odjetými závody posunul až na šesté místo průběžného pořadí! Georg Hallau tentokráte startoval se starší konstrukcí MRP Honda v druhé divizi a po první jízdě se musel odporoučet domů. Mezi stroji Crosslé dominoval Švýcar Grau, ovšem hodně dobře jezdila i jeho krajanka Beat Eggimann.

GT vozy ze třetí divize měly poměrně slušné zastoupení.  Ve dvou jízdách zvítězil Dechent na Porsche 996 a jedno zlato si odvezl zatím vedoucí muž z této divize,  Jürgen Bender. Opět se na startu objevil nestárnoucí Ruedi Jauslin s Ultimou GTR Chevrolet a zajímavým zpestřením byl i Caterham J.L. Herbertha z Francie.

Výsledky SCC Dijon:

1.       Divize nad 2000ccm3:

W.Payr (A) – PRC BMW 3,2 – 90 bodů/víkend

P.Kormann (D) – PRC BMW – 64

S.Hungebühler (CH) – PRC BMW 3,2 – 55

     2.       Divize do 2000ccm3:

T.Rüffer (D) – Norma M20 Honda – 72 bodů/víkend

D.Brazdzionis (LV) – Radical SR5 Honda – 67

M.Schultis (D)- PRC 07 Honda – 52

      3.       Divize GT vozy:

M.Dechent (D) – Porsche 996 GT3 Cup – 59 bodů/víkend

J.Bender (D) – Porsche 997 GT3 Cup – 53

K.Heinz (CH) – Porsche 997 GT3 Cup – 42

Vláďa Rožánek, foto M.Graff

Sports Car Challenge 2008


 
 
Fotogalerie:   Sports Car Challenge 2008©Eike Funke

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose