www.car.cz
 

Václav Pech jede bojovat do Tater
     11.9.2008 16:26 - tisková zpráva


Václav Pech jun. jede reprezentovat do Tater

Další reprezentační start čeká o následujícím víkendu posádku Václav Pech jun. a Petr Uhel. Rally Tatry, kterou má posádka Euro Oil teamu v plánu, je soutěží zařazenou do seriálu FIA Evropského poháru s nejvyšším koeficientem 10, což je v přeneseném slova smyslu Mistrovství střední Evropy. Václava Pecha jun. tak čeká již druhý letošní zahraniční start, kdy poprvé reprezentoval Českou republiku ve Slovinsku, kde v napínavém závodě zvítězil.


Rally Tatry se po letech přestěhovala z Púchova opět do svého tradičního sídla ve městě Poprad, kde má tato slavná soutěž hluboké kořeny. Rychlostní zkoušky v podhůří slovenských velehor jsou technicky velmi náročné a dokonale prověří středoevropskou jezdeckou elitu. Mezi jednu z favorizovaných posádek zcela jistě patří i posádka modrožlutého Mitsubishi Lancer EVO IX Václav Pech jun. a Petr Uhel, které se na Slovensku v posledních letech dařilo a stala se nejúspěšnější posádkou historie nejstarší Slovenské soutěže, když Rally Tatry dokázala vyhrát již šestkrát. „Jedeme na Slovensko na náš letošní poslední reprezentační start a naším cílem je obhájit první místo v hodnocení FIA Evropského poháru střed.

Rally Tatry máme s Petrem Uhlem velmi rádi a v minulosti, kdy se ještě jezdilo v okolí Púchova, se nám zde velmi dařilo. V rámci slovenského mistrovství jsme ale v loňském roce startovali i zde, v Popradu, a rychlostní zkoušky se nám také líbily. Samozřejmě bychom zde rádi bojovali o stupně nejvyšší, ale konkurence bude velmi silná a na startu je mnoho špičkových posádek. Nejsilnější zážitek ze závodění vTatrách máme však ze startu na Rally Rožňava, kde jsme v plné rychlosti na rychlostní zkoušce potkali medvěda. Upřímně mohu říct, že je to mnohem emotivnější než u nás potkat zajíce nebo srnku,“ říká úřadující slovenský mistr Václav Pech jun.

Nejen pěkné rychlostní zkoušky horského charakteru ale čekají na soutěžní jezdce Rally Tatry. V loňském roce byla skvělá divácká účast a atmosféra na městské rychlostní zkoušce v Popradu. Václav Pech jun. k tomu říká: „ Loni byla u trati městské rychlostní zkoušky perfektní atmosféra a opravdu velký počet diváků, kteří se přišli podívat na rally. Začínalo se slavnostním příjezdem na stadion, kde se jelo po škvárové běžecké dráze a divákům jsme předvedli pěkný dlouhý smyk, jen atleti si museli po našich parádičkách nějaký den počkat, než jim dráhu trochu upravili.“

Slovenská Aquacity Rally Tatry odstartuje již tento pátek ráno v 8:30 na náměstí v Popradě a první soutěžní posádka dorazí do cíle na tomtéž místě v sobotu deset minut po osmnácté hodině.

 



Petr Eliáš


 
 
Fotogalerie:   ME Rallycross Sosnová 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose