www.car.cz
 

Iveco na Mezinárodním automobilovém veletrhu v Hannoveru
     11.9.2008 16:27 - tisková zpráva


Iveco na Mezinárodním automobilovém veletrhu v Hannoveru 2008

Iveco se představí na Mezinárodním veletrhu komerčních vozidel v Hannoveru, který se koná od 25. září do 2. října 2008. Na veletrhu bude k vidění mnoho vozidel, jež potvrdí závazek společnosti vůči technologickým inovacím. V nich se společnost zaměřuje zejména na alternativní paliva a motory, dále na ochranu životního prostředí a efektivitu v dopravě.

Expozice Iveco bude znovu inspirována světovým rugby, se kterým automobilka sdílí stejné hodnoty. Vystavené vozy využívají pokročilé technologie, které společnost pojala jako svůj každodenní závazek, kdy se snaží neustále zlepšovat své produkty a služby. Inovace Iveco se zaměřují na co nejvyšší užitkovou hodnotu pro zákazníky, na ochranu životního prostředí a na bezpečnost silničního provozu.

Výstavnímu stánku společnosti Iveco o ploše 3700 m2 budou dominovat dvě architektonické struktury, které formou připomínají ragbyový míč. Na obvodové stěně bude obří LCD obrazovka o délce 100 m. Ta bude měnit barvu a zobrazované pozadí podle toho, co bude zrovna prezentováno.
I v tomto technologickém kontextu je stále věnována velká pozornost ochraně životního prostředí zejména s ohledem na redukci CO2, protože to Iveco považuje za základní pilíř u vývoje svých nových produktů. Sem spadají hybridní pohonné systémy založené na elektrické baterii a dieselovo-elektrickém systému, které jsou reprezentovány elektrickou dodávkou Daily, hybridním vozem Eurocargo a hybridním minibusem Daily Tourys. Chybět nebude ani vysoce inovativní prototyp dieselovo-hydraulického hybridu městského autobusu Irisbus Hynovis s mnoha pokrokovými funkcemi.
Aby byla řada modelů šetrných k životnímu prostředí úplná, je třeba zmínit i širokou řadu vozidel Iveco na zemní plyn - Daily CNG s novým FPT motorem na zemní plyn o obsahu 3.0 litry, 100kW (136k), prototyp Eurocargo CNG, který se začne sériově vyrábět v roce 2009 společně s motorem Tector na zemní plyn 147kW (200k), a také Stralis CNG s motorem Cursor 8 200kW (272k), poháněný zemním plynem.


Ve středu zájmu automobilky stojí také téma užitkovosti vozů pro klienty a to nejen ve smyslu nákladů na provoz, ale také ve smyslu zvýšení efektivity díky novým funkcím, které jsou instalovány do vozů Iveco.
Na prvním místě zmíňme Blue&Me Fleet, jež bude poprvé uveden na mezinárodní trhy. Tento telematický systém je založený na platformě Fiat-Microsoftu ve spolupráci s Qualcomm, světovým lídrem na poli webových aplikací pro správu flotil.
Důležitá je také bezpečnost jízdy, jež se na stánku Iveco předvede v podobě pokročilých technologií, které pomohou řidiči eliminovat rizika dopravní nehody.
Tyto systémy a ještě mnohem více bude k vidění na vozidlech v barvách All Blacks jako je Stralis AS440S56T/P, vybavený ACC2 (nezávislá kontrola předjíždění), ESP (program hlídající stabilitu vozu) a aktivní upozornění na vyjetí z jízdního pruhu. Taková výbava spolu s propracovanými detaily kabin a moderními asistenčními systémy dělá z Iveco špičkového dodavatele profesionálních vozů.
Dále bude vystaven tahač Stralis nízké hmotnosti, navržen tak, aby demonstroval možnosti maximálního užitečného zatížení, což je vždy hlavní aspekt při rozhodování nákupu vozidla určeného k přepravě kapalin. Představen bude také monitorovací systém tlaku vzduchu v pneumatikách.
Iveco nabídne i širokou řadu komerčních vozidel. Hlavním představitelem tohoto sektoru je Eurocargo, které se v Hannoveru představí ve světové premiéře jako model 4x4, tedy lehké multifunkční vozidlo, proslulé LMV - lehké vojenské vozidlo, navržené speciálně pro vojenské taktické operace a pro mezinárodní mírové mise - v Hannoveru nevšedně v barvách Ferrari Scuderia. Nesmí chybět ani Massif, připravený jako třídveřový lehký off-road pro osobní přepravu. Daily 4x4 se zdvojenou kabinou, jež umožní převoz řidiče a posádky šesti lidí. Dále Trakker 8x8 a Astra ADT 30, kloubový 6x6 off road Dumper.
Mimo hlavní výstavní sál bude exhibice doplněna o venkovní přehlídku vozidel s kompletní silniční řadou Iveco Daily, Eurocargo, Stralis a řadou speciálních vozidel.
Iveco
Automobilka Iveco navrhuje, vyrábí a prodává širokou řadu lehkých, středních a těžkých užitkových vozů, off-road nákladních vozů, městských i meziměstských autobusů a speciálních vozů určených k hašení požárů, na jízdy mimo cesty a silnice, pro civilní obranu a ochranu obyvatel.
Společnost Iveco zaměstnává 26 000 lidí a provozuje 27 výrobních jednotek
v 16 zemích na světě. Při výrobě svých vozů používá špičkové technologie vyvíjené v 5 výzkumných centrech. Kromě Evropy jsou továrny společnosti také v Číně, Rusku, Turecku, Austrálii, Argentině, Brazílii a Jižní Africe. Technickou podporu kdekoli na světě, kde pracují vozy Iveco, zaručuje více než 4 600 servisních míst ve více než 100 zemích.

Praha, 8. září 2008 
Video k této tiskové zprávě zde: www.thenewsmarket.com/iveco.


 
 
Fotogalerie:   ME Rallycross Sosnová 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose