www.car.cz
 

FIA GT: Jirka Janák si po nedělní dvouhodinové tvrdé bitvě z Brna odvážel úžasné stříbro !!!
     15.9.2008 11:24 - tisková zpráva


Nečekané se stalo skutečností. Jirka Janák si po nedělní dvouhodinové tvrdé bitvě z Brna odvážel stříbrnou trofej. Ve spojitosti s tímto podnikem a týmem KplusK Motorsport se skloňuje hned několik superlativ.

Všechny je však možné shrnout do jediného výstižného konstatování – Jiří Janák a celý tým KplusK Motorsport odvedli to, čemu se v Americe říká „brilliant job“. Jirka s Timem Bergmeistrem dokázali z osmého startovního místa nejen poslat za sebe tovární konkurenty, oni dokonce zvládli i neskutečně rychlé vozy Ferrari.

„Byla to jak se říká opravdová palba. V prvních kolech jsme jeli i čtyři auta vedle sebe, předjížděcích manévrů a i drobných kontaktů bylo několik. Stíhat Ferrari se mi chvílemi zdálo nad síly, ale o to více mé závodnické srdce bilo, když se to povedlo,“ řekl Jirka krátce poté, co po hodině závodu přepustil místo v kokpitu Timu Bergmeistrovi. V té chvíli ukazovalo průběžné hodnocení prvou příčku pro barvy KplusK Motorsport.

Byl však čas pit stopů pro většinu týmů, a tak nikdo nepředbíhal události. Po dalších třiceti minutách zamířil vůz české stáje opět do boxů, tentokrát ze třetího místa, a za jeho volant usedl zpátky Jirka Janák. Disponoval obrovskou výhodou domácího prostředí a patřičně ji využil.

Průběžné třetí místo posunul o příčku víš, a to už byl důvod na nefalšovanou a zaslouženou radost v boxu, protože časomíra ukazovala poslední minuty závodu. Pro tým KplusK Motorsport, jenž v příští sezóně absolvuje celý seriál mistrovství světa FIA GT, to bylo to nejlepší představení, jaké si jeho vedení vůbec mohlo představit. 

Proto nebylo nejmenšího divu nad spokojeným úsměvem jeho šéfa Karla Kubů: „K tomu snad ani není co dodat. Takovéto vynikající umístění jsme opravdu nečekali. Jirka má navíc za sebou sezónu, která mu přinesla více zklamání než úspěchů, a tak je vynikající, že právě doma si užil tyto krásné okamžiky,“ řekl K. Kubů. „Pro mě je to nejen vzácná zkušenost, ale i nádherný pocit. Letos je to poprvé, co jsem stál na „bedně“ a musím říct, že jsem rád, že to bylo doma.

Rád bych poděkoval všem členům týmu, mechanikům, kteří odvedli absolutně profesionální práci, je to především jejich vítězství, protože dokázali své kvality v té nejtvrdší konkurenci. Samozřejmě, obrovské díky patří inženýrovi Stephanu Pfeiferovi – je to opravdový mistr svého řemesla a taky všem, kteří věřili, že tým KplusK Motorsport uspěje,“ dodal Jirka, který v průběhu obou dnů jako jediný český jezdec v závodě budil nemalou pozornost médií i fanoušků.

A protože to se svým poděkováním myslel vážně, stříbrný pohár si nenechal pro sebe, ale věnoval ho týmu. Další program českého mladíka bude opravdu hektický.

Čekají ho dva poslední závody Porsche Carrera Cupu v Barceloně a Hockenheimu, 24-hodinový závod ve Valencii a na závěr sezóny si bude opravdu libovat – s vozem Aston Martin absolvuje závody v Nogaru a Zolderu.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   FIA GT v Brně 2008 objektivem V. Sýkory (e-sport.cz)

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose