www.car.cz
 

Vojtěch Štajf chce v Tatrách navázat nba předchozí zahraniční úspěchy
     12.9.2008 21:03 - tisková zpráva


ŠTAJF NENÍ V TATRÁCH NA VÝLETĚ

 

Další start v pomyslném reprezentačním dresu čeká tento víkend posádku Rally Teamu Subaru ČR Vojtěch Štajf – Michal Ernst. Na Rally Tatry hodlají Vojtěch s Michalem navázat na svá předchozí úspěšná vystoupení v zahraničních soutěžích zařazených do Evropského poháru – central.

 

Pátá příčka z červencové Rally Bohemia, to je zatím poslední výsledek zapsaný u kolonky Vojtěch Štajf – Michal Ernst, Subaru Impreza WRX STI. Teď Rally Team Subaru ČR čeká další soutěž, která patřívala v osmdesátých letech k perlám tehdejšího československého soutěžního šampionátu. Zatímco mladoboleslavská soutěž (kterou si tým bílomodrých vozů velmi oblíbil a kde se cítí jako doma) si i přes mnohé změny zachovává kontinuitu, Rally Tatry se pod své mateřské horské velikány vrací po několikaleté pauze.

 

„Moc jsme se díky tomu těšili, že se vrátí i ony úzké klikaté technické tratě, o kterých jsme v souvislosti s tímto podnikem čítali jako malí kluci,“ mudruje spolujezdec Michal Ernst. „Bohužel v posledních letech také tady zasáhli úředníci a snad i ochránci přírody, takže ani tatranská soutěž už se nejede v Tatrách, ale hluboko v jejich podhůří.

 

To samozřejmě souvisí se skutečností, že nás už při seznamovacích jízdách čekaly široké rychlé vozovky s mnoha retardéry. Alespoň to neklouže tolik jako kolem Púchova, přesto si ale pro závody přejeme spíše sucho, na kterém bychom se cítili bezpečněji.“

 

Dlouhou letní pauzu Rally Team Subaru ČR neprolenošil, naopak notně zapracoval na technice svých vozů. Ve stoprocentním stavu už je i auto, jež utrpělo újmy v Hustopečích. V tuto chvíli díky tomu má tým k dispozici dva plnohodnotné vozy Subaru Impreza WRX STI specifikace N12B. „Prvořadým cílem našeho startu v Tatrách nicméně zůstává dojet do cíle. Natestovali jsme sice mnoho desítek kilometrů, ale my se hlavně  musíme po pauze opět vrátit do závodního rytmu,“ uvádí na pravou míru případné úvahy o velkém riskování Vojtěch Štajf.

 

„Tady nás čekají tratě, které budou díky svému svižnému charakteru vyhovovat spíše vozům soupeřů, jako jsou třeba speciály kategorie Super 2000. My budeme jako jedni z mála držet vlajku Subaru, i to je pro nás povzbuzení pro podání co nejlepšího výkonu. Evropský pohár máme opět solidně rozjetý a v Popradu bychom moc rádi navázali na naše dvě páté příčky ze Saturnusu a Bohemie.

 

Tatry mají podobně jako tyto dvě soutěže pro EP nejvyšší koeficient, takže by nám to přineslo i cenné body. Čeká nás ale boj s těžkou konkurencí jednak českých kolegů, tak i s celou slovenskou špičkou. Hned týden po Tatrách nás čeká Příbram, no a na obou těchto soutěžích bychom chtěli zužitkovat v dobrý výsledek i naši stále se lepšící souhru s Michalem.“    

 

Na slovenské soutěži poveze bílomodrý vůz posádky Vojtěch Štajf – Michal Ernst startovní číslo 7 a všichni v týmu doufají, že právě sedmička pro ně bude číslem šťastným.  

 

 

Karel Špaček

media team

 


 
 
Fotogalerie:   Paddock a Pit Lane při FIA GT Brno 2008, foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose