www.car.cz
 

Kvalitní kostra nákladních pneumatik přináší nemalé ekonomické výhody
     15.9.2008 09:42 - tisková zpráva


Continental dále rozvíjí protektorování pneumatik pro nákladní automobily. Kromě výroby běhounů pneumatik ContiTread pro studené protektorování sází Continental i na teplé protektory CONTIRE. Při správném používání tohoto produktu vznikají ekonomické výhody.

 

Úspěch pneumatiky pro nákladní automobily v provozu závisí z velké části na její ekonomičnosti. To je dáno nízkým valivým odporem a dlouhou životností pneumatiky. Další důležitou podmínkou vynikající ekonomičnosti je protektorovatelnost pneumatiky. Protože čím je tato schopnost lepší, tím více peněz obdrží zákazník za použitou pneumatiku, tj. za kostru.

 

„S dobře zachovanou pneumatikou může zákazník snížit své náklady na pneumatiky s tímto novým prémiovým protektorováním o 30 - 40 procent“, vysvětluje Eckhard Wilanek, Managing Director Fleet & Retread Business společnosti Continental v Hannoveru.

 

Pneumatika s kvalitní kostrou může být protektorována i více než jednou. Přitom hraje důležitou roli původní kvalita pneumatiky a stav kostry. „Velkým nepřítelem pneumatiky je kyslík, který se časem dostane dovnitř pneumatiky, vede k oxidaci a může s přibývajícím stářím vyvolat degradaci kostry pneumatiky“, vysvětluje Wilanek. Tento běžný proces stárnutí posouvá Continental díky nové, patentované technice vnitřní duše, která je odolnější vůči difúzi. Zároveň Continental zřetelně vylepšil neprodyšnost pneumatiky, což má v konečném důsledku pozitivní vliv na protektorovatelnost.

 

85 procent originální pneumatiky zůstává při protektorování v zásadě zachováno. Obnoven je pouze běhoun. Protektorování je proto velkým přínosem pro ochranu životního prostředí, protože se enormně snižujte spotřeba materiálu. Navíc CONTIRE dosahuje nejlepší kvality založené na benefitech vývoje nové pneumatiky. Vlastnostem nové pneumatiky navíc odpovídá i směs a hloubka dezénu. „Zaručujeme kilometrový výkon blížící se nové pneumatice“, říká Eckhard Wilanek.

 

Pneumatiky CONTIRE lze rovněž prořezávat jako nové pneumatiky. Před prořezáním je každá pneumatika důkladně kontrolována, zda není poškozena. Continental proto prořezávání doporučuje pouze tehdy, když se jde o dobře zachovanou, stejnoměrně ojetou kostru, která nevykazuje žádné strukturální vady. Prořezávání by měl provádět pouze školený personál. Pomocí tohoto zákroku lze docílit zlepšení kilometrového výkonu o 15 – 20 procent.

 

Dalším faktorem ekonomičnosti je kvalifikované pneuhospodářství. To se projevuje například  v tzv. pullpointu, okamžiku, kdy je pneumatika vyměněna za novou. Legislativně je určena minimální hloubka dezénu 1,6 milimetru, Continental však získal u svých zákazníků zkušenosti, že demontované pneumatiky mají obyčejně ještě průměrnou hloubku dezénu 3,7 milimetru. „Zde leží významný potenciál snížení nákladů“, říká Wilanek, „kvalifikované pneuhospodářství pomáhá snížit náklady na pneumatiky.“

 

 

Informace o společnosti Continental získáte v češtině také na: www.conti-online.cz

 

S obratem plánovaným pro rok 2008 na více než 26,4 miliard EUR představuje společnost Continental jednoho předních světových dodavatelů pro automobilový průmysl. Jako dodavatel pneumatik, brzdných systému, systémů a součástí pro pohonné ústrojí a šasi, přístrojové techniky, automobilové elektroniky a technických elastomerů, přispívá Continental ke zvýšení jízdní bezpečnosti a také k ochraně globálního klimatu. Společnost v současné době zaměstnává přibližně 150 000 zaměstnanců na téměř 200 místech v 36 zemích.

 

Divize pneumatik pro užitková vozidla, v rámci níž jsou vyvíjeny, vyráběny a do celého světa distribuovány pneumatiky pro nákladní vozidla, autobusy a průmyslové stroje, dosáhla v roce 2007 s více než 8000 zaměstnanci obratu ve výši 1,5 miliardy eur.

 

Continental je oficiálním partnerem FIFA World Cup 2010TM, který se bude konat v roce 2010 v Jihoafrické republice. Další informace naleznete na stránkách www.ContiSoccerWorld.com , www.ContiFanWorld.com a www.conti-online.com.

 

PR

 

 

Udo Brandes

Vedoucí tiskového oddělení a PR, Commercial Vehicle Tires

Continental AG

Büttnerstraße 25

D 30165 Hannover

 

PR


 
 
Fotogalerie:   ME rallycross 2008 - Sosnová - foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose