www.car.cz
 

KOncern GM slaví první století své existence a hledí do budoucnosti
     17.9.2008 17:35 - tisková zpráva


GM SLAVÍ 100 LET A SOUSTŘEDÍ SE NA BUDOUCNOST

V momentu, kdy koncern GM slaví první století své existence, naplněné řadu legendárních modelů a převratných technologií, se společnost dívá i do budoucnosti a do dalšího století vstupuje jako globální lídr v oblasti designu a inovací v automobilovém průmyslu.

Společnost General Motors, kterou založil 16. září 1908 William C. Durant, prodala během stal let své existence více než 450 milionů osobních a užitkových automobilů. GM dnes vyrábí ve 33 zemích světa a po celém světě má téměř 24 000 dealerů – to z GM dělá největšího světového automobilového výrobce.

Během právě uplynulých sta let zavedly značky koncernu GM do sériové výroby řadu inovací – mezi ty nejvýznamnější patří:
• Elektrický spouštěč
• Plně automatická převodovka
• Katalyzátor výfukových plynů
• Netříštivé bezpečnostní sklo
• Deformovatelný sloupek volantu

Aktivity koncernu GM ale mířily a míří za hranice automobilové branže – značky GM vyrobily jako první na světě například mechanickou srdeční pumpu, lunární vozítko pro posádku vesmírné lodi Apollo 15, specialisté koncernu GM pomáhali i při vývoji prvního počítačového systému na světě.

General Motors je dnes lídrem na poli alternativních pohonů, zejména v oblasti vodíkových palivových článků, Flex-Fuel automobilů a hybridů, dobíjených z veřejné elektrické sítě.

Více informací o aktivitách GM najdete na http://day.gmnext.com  

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Veteráni Sachsen Classic 2008, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose