www.car.cz
 

Octávia cup před Brnem slibuje pořádně pohárové finále !! Již o víkendu
     17.9.2008 17:43 - tisková zpráva


V bitvě o zlato slibuje pohárové finále nevídané drama
Na medailové pozice může pomýšlet minimálně šest jezdců, na zlato jsou tři adepti

Nevídané drama slibuje poslední podnik dvanáctého ročníku poháru Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cup, který se koná od pátku do neděle 19. až 21. září na Automotodromu Brno v rámci programu závodů Podzimní ceny Brna. Až pátá finálová část prestižního seriálu totiž rozhodne letošní velice vyrovnanou bitvu o pohárového vítěze a také o obsazení medailových pozic. Ve hře o zlato jsou tři vážní adepti, Audemars Piguet Replica přičemž nejmenší šance z nich má vedoucí jezdec průběžného pořadí Petr Fulín a největší naděje pak až třetí v pořadí Michael Vorba. Minimálně šest borců pak může pomýšlet na umístění v nejlepší trojici. A znám není ještě ani vítěz v klasifikaci Poháru soutěžících.

Průběžné pořadí jezdců po čtyřech pohárových podnicích patří trojici, která se v osmi odjetých závodech podělila o všechny zlaté věnce. Petr Fulín si přitom připsal o čtyři body více než druhý Jan Dostál a dvacetibodový náskok získal Fulín na třetího Michaela Vorbu. Ovšem právě Vorba do závěrečných závodů vyjede s největší šancí na celkové vítězství. Do výhody jej dostává bodovací systém poháru, podle něhož se každému jezdci do konečného hodnocení započítává z deseti závodů osm nejlepších výsledků. A právě v tomto matematickém řešení zvaném jezdci jako "škrtání nejhorších umístění" si Michael Vorba ze závěrečné bodové nadílky může odmazat pouze třináct bodů, což je zdaleka nejméně ze všech tří dosud nejúspěšnějších jezdců. Ještě méně si může "škrtnout" čtvrtý Václav Brejla, ale jeho téměř čtyřicetibodové manko na vedoucí pozici podstatně omezuje naděje na prvenství. Šanci ovšem má, stejně jako šestý Polák Mateusz Lisowski.

Matematických teorií a propočtů určujících možnosti a šance jednotlivých účastníků v posledních závodech jsou desítky. V jejich nejjednodušším provedení je zřejmé, že leader pohárové série Petr Fulín má šanci v posledních závodech udržet první příčku pouze dvěma triumfy, ale ještě s podmínkou, že Vorba získá o více než dva body méně. Tedy, že dojede dvakrát druhý, ale už bez dalšího bodového přídělu za nejrychlejší kolo v závodě. Další varianty už Fulína odsouvají v konečném hodnocení z pohárového trůnu. Pokud by například vyhrál dvakrát Václav Brejla, který je čtvrtý v průběžném pořadí, Fulína na konečných medailových pozicích neudrží ani dojetí na třetích místech. "Škrtací systém mě nepřeje, nemám to dobře rozehraný. Vypadá to, že budu rád, když se udržím na bedně. Když vidím bodovací tabulku, tak bych brečel," konstatoval Petr Fulín, ale dodal, že souboj předem nevzdává. "Stát se může cokoli," poznamenal jednatřicetiletý jezdec a v rámci tréninku a příprav na závěrečný souboj se s pohárovou Octavií uplynulý víkend účastnil na brněnském okruhu Poháru cestovních vozů.

Dvojnásobné vítězství nebo kombinace jednoho triumfu a druhého místa v posledních závodech zajistí Janu Dostálovi pohárový triumf ve dvanáctém ročníku bez ohledu na výsledky soupeřů. Ještě větší naděje má Michael Vorba,Rolex Replica který také v posledním pohárovém podniku sezóny nechce ponechat nic náhodě. "Půjdu do posledních závodů určitě hodně z ostra. Lepší být mrtvý než druhý," uvedl se smíchem Vorba. Pozitivně také zhodnotil svoji výchozí pozici v průběžném pořadí. "Myslím, že jsem při škrtání bodů dost ve výhodě. Škrtám jen třináct bodů, takže bych si jich mohl připsat více než soupeři. Ti jsou na tom podstatně hůř," sdělil Michael Vorba.

V Poháru soutěžících se bitva zúžila podle předpokladů na tři týmy – Vekra-ČSMS Racing Team I, Auto Brejla a DHL Autocentrála. Posledně jmenovaná stáj v sestavě s Janem Dostálem a Michaelem Vorbou se ujala vedení v průběžném pořadí už po druhém pohárovém podniku a k pojištění vítězství stačí vedoucímu tandemu připsat si jen dalších osm bodů.
V sobotu se od 12.50 hodin na brněnském automotodromu uskuteční kvalifikace. V neděli startuje první závod v 10.20 hodin, druhý nedělní a zároveň poslední pohárový závod sezóny je na programu od 14.15 hodin.

PR


 
 
Fotogalerie:   Momenty z brněnského zápolení GT od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose