www.car.cz
 

Brňané Hladík s Dudou vyhráli tříhodinovku Podzimní ceny Brna ve dvoulitrech
     22.9.2008 10:45 - tisková zpráva


Hladík s Dudou vyhráli Podzimní cenu Brna

Brňané Vladimír Hladík a Zdeněk Duda s vozem Renault Clio RS zvítězili ve tříhodinovém vytrvalostním závodě v Podzimní ceně Brna na Masarykově okruhu v divizi 4 ve třídě do 2000 ccm. Tento úspěch jim už před závěrečným dílem, kterým bude 25. října opět v Brně šestihodinovka Epilog, zajistil mistrovský titul.

Tříhodinovku zahájil Hladík. "Sice jsme zvolili tvrdší pneumatiky. Ale tato sázka nám vyšla," řekl po závodě spokojený Hladík, který hned po startu získal na soupeře náskok. I když je soupeři na chvíli dotahovali, v závěru už jejich tempu nikdo nestačil a před druhou posádkou měli náskok celého okruhu.

Brňané z dosavadních pěti závodů čtyřikrát vyhráli. "Byla to velmi příjemná sezona. Pouze v srpnu v Mostě se nám nepodařilo uspět. Tehdy jsme doplatili na kolizi s Tomášem Engem," uvedl druhý jezdec týmu Zdeněk Duda, který v okamžiku mostecké havárie pilotoval vůz Clio pilotoval.

Před Podzimní cenou měli sice problém s brzdami. "Zkoušeli jsme nový model, který ale optimálně nefungoval. Proto jsme se vrátili k původním. I když byly už opotřebované, tak tříhodinovku vydržely," dodal Hladík.

Výsledky

Do 2000 ccm: 1. Hladík, Duda (ČR/Renault Clio) 75 okruhů, 3:01:13,669 (prům. rychlost 138,103 km/hod.), 2. Valášek, Špalek, Zeman (ČR/Renault Clio) -1 kolo, 3. Forman, Lepka (ČR/Alfa Romeo) -1 kolo.

Průběžné pořadí M ČR: 1.-2. Hladík, Duda oba 37, 3. Valášek 24.

JiPo



 
 
Fotogalerie:   Tříhodinovka na PC v Brně od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose