www.car.cz
 

Podzimní tříhodinovka skončila jasným double pro Mercedesy DTM Charouzova týmu
     22.9.2008 10:47 - tisková zpráva


Okruhy: Tříhodinovka skončila jasným double týmu Charouz Racing

Před startem napjatá atmosféra, neboť MMČR pomalu vrcholí a souboje o vedení v Divizi 4 jsou velmi těsné, nicméně v cíli jasný triumf Mercedesů AMG DTM C-Klasse. Charouz Racing System ovládl dnešní tříhodinovku způsobem, který mají všichni ve stáji nejradši – suverénně. Zvítězilo trio Tomáš Enge, Stefan Mücke a Antonín Charouz před posádkou Jarek Janiš, Pedro Lamy, Nicolas Kiesa. Prvně jmenovaný slavil návrat k závodům po více než roční pauze způsobené zraněním páteře.

Výsledek předposledního vytrvalostního podniku sezony okopíroval čelo startovního roštu. Zvítězil mercedes s číslem jedna, před stejným vozem s dvojkou na kapotě. Protože největšího soupeře, stáj BRT s Audi DTM, zradila technika, dostali se Enge, Mücke, Charouz do čela vytrvalostního hodnocení D4 nad 3500 ccm. V absolutním hodnocení se Charouz s Engem výrazně přiblížili prvnímu Kostkovi. Charouz nyní ztrácí na lídra šest bodů, Enge sedm.

„Moc děkuji všem našim jezdcům a členům týmu. Takový triumf jsme potřebovali v boji o celkové pořadí v šampionátu,“ říká Antonín Charouz. Zatímco první vůz jel po celý závod bez větších potíží, jezdci dvojky měli svou roli složitější. Nedlouho po rozjezdu závodu měl Kiesa kontakt s jedním z pomalejších aut, což mělo za následek poškození řízení.

„Auto mi znenadání uklouzlo, nedalo se s tím nic dělat,“ vypráví dánský expilot F1 Kiesa, který ještě během závodu musel na letadlo směr Kodaň, takže si ani neužil stupňů vítězů. S vozem se dalo pokračovat a po odstoupení týmu Audi mohli jeho jezdci poněkud zvolnit. „Ale i tak jsme měli co dělat,“ pokračuje další bývalý jezdec Grand Prix, Portugalec Pedro Lamy. Na něm byla prostřední část závodu.

„Řízení bylo naprosto rozhozené, volant jsem na rovince držel takhle,“ popisuje a své ruce zkříží jako při průjezdu ostrou zatáčkou. „S autem se dalo jet jen velmi obtížně, ale naštěstí jsme jej dostali až k úspěšnému cíli. Moc rád jsem týmu Antonína Charouze pomohl a pokud budu moci, přijedu i k šestihodinovce Epilog,“ říká Pedro, v posledních dvou letech tovární pilot Peugeotu Sport v Le Mans Series a ve 24h Le Mans.

Poslední hodina dvojky byla na Jarku Janišovi. Přesně třináct minut před koncem se Jarek objevil v boxech. Mechanici museli opravit spojovací tyč u levého předního kola. Náskok posádky byl naštěstí tak velký, že i po zastávce udržela druhou příčku. „To jsem snad ještě nezažil. Na rovinkách jsem kličkoval jako při slalomu. Jenže nechtěně,“ líčí Jarek.

„No vidíš, vrátil ses a byl si druhý i s kristiánkami,“ smál se na Jarka Antonín Charouz. Po vtípku svého pilota objal, poděkoval mu, a řekl: „Hlavně, že už jsi zdravý.“

Poslední fázi mercedesu číslo jedna měl na starosti Tomáš Enge. Protože byl vůz na čele, měl hlavní úkol neriskovat a hlavně dojet do cíle. Volné tempo, to ovšem není nic pro Tomáše. „Abych pravdu řekl, tohle nemám rád. Při opatrné jízdě se mi špatně hledá rytmus. Ale hlavní je, že jsme vyhráli a dostali se do čela šampionátu. Už se těším na zítřejší Sprint,“ dodal Tomáš.

V absolutním pořadí i v hodnocení nad 3500 ccm se radovala ještě jedna posádka Charouz Racing Systemu. Kvartet Adam Lacko, Aleš Jirásek, Petr Charouz a Milan Urban skončil šestý. Jezdci se střídali v Lamborghini Gallardo, které stáj nasadila ve spolupráci s britským týmem Modena. Stejného umístění, ovšem v kategorii do 2000 ccm, dosáhlo týmové trio Robert Hordossy, Andrej Barčák, Antonín Blažek s Fordem Fiestou.

Výsledky najdete ZDE
Časový harmonogram najdete ZDE

Neoficiální pořadí MMČR Divize 4
Vytrvalostní nad 3500 ccm
1. Enge, Charouz, Mücke (Mercedes AMG DTM C-Klasse) 38
2 Maděryč, Kostka (Audi A4 DTM) 36
3. Nimč (Mercedes AMG DTM C-Klasse), Björk (Audi A4 DTM) 26

Divize 4 celkově
1.Kostka 83
2. Charouz 77
3. Enge 76
4. Nimč 53
5. Maděryč 42
6. Mücke 38
7. Björk 34
8. Terting 16

MMČR NA OKRUZÍCH 2008
20/04/2008 Hungaroring
18/05/2008 Most
08/06/2008 Most
27/07/2008 Poznaň
10/08/2008 Most
21/09/2008 Brno
25/10/2008 Brno

BPA

PR



 
 
Fotogalerie:   Tříhodinovka na PC v Brně od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose