www.car.cz
 

Oba bratři Mičánkové prožili v Braceloně i na Sachsenringu cíl po kolizích neviděli
     22.9.2008 10:50 - tisková zpráva


Černou neděli prožili na automobilových okruzích oba bratři Mičánkové. Dvaadvacetiletý Jiří v předposledním dílu seriálu Porsche Carrera Cupu ve španělské Barceloně ujel pouze necelý jeden okruh. V pravotočivé zatáčce před cílem do něj vrazil z boku Litevec Andrzej Dzikevič a Jiří Mičánek musel s poškozeným vozem předčasně odstoupit. Podobný osud potkal i šestnáctiletého Tomáše Mičánka v závodě seriálu VW Polo Cup na německém Sachsenringu.

Tomáš v deštivém počasí dobře odstartoval a ze středu pole se postupně dostával dravou jízdou před soupeře. V polovině závodu byl druhým nejlepším nováčkem. V tom okamžiku ale do něj vrazil na kluzké trati jeden z protivníků, který se předtím po smyku motal na trati. "Bohužel se pokaždé nezadaří. Dnes jsme si oba bratři vybrali pořádnou porci smůly," poznamenal Jiří Mičánek senior.

V Barceloně sice Jiří zajel dobře první volný trénink. "Po něm nás začala zlobit převodovka. Museli jsme ji vyměnit. Bohužel ale v samotném závodě bylo brzy po startu po nadějích," dodal Mičánek senior.

Další start na Jiřího Mičánka čeká 4. a 5. října v seriálu Porsche Super Sport Cup na německém Hockenheimu, kde bude o tři týdny později na programu i závěrečný závod Porsche Carrera Cupu i VW Polo Cupu.

JiPo


 
 
Fotogalerie:   Nejrychlejší auto na Masarykově okruhu od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose