www.car.cz
 

Další zvýšení náskoku SEATu v poháru konstruktérů WTCC 2008
     23.9.2008 19:06 - tisková zpráva


SEAT ZVÝŠIL NÁSKOK VE VEDENÍ ŠAMPIONÁTU WTCC NA 34 BODŮ
Vítězství SEATu v Imole

Devátý podnik světového šampionátu cestovních vozů viděl osmé vítězství španělské značky v této sezóně, posílení vedoucího postavení Yvana Mullera v čele průběžného pořadí jezdců a zvýšení náskoku SEATu v poháru konstruktérů o cenných 10 bodů.

Cílem továrního týmu SEAT Sport před víkendem v Imole bylo udržet a zvýšit náskok v pořadí jezdců i poháru konstruktérů. Oba cíle byly splněny brilantním způsobem. Na skvělý výsledek bylo zaděláno už v sobotu, kdy Rickard Rydell vystoupal na pole position po skvělé týmové práci jezdců během kvalifikačních kol.

V prvním závodě se Rydell a Muller, startující z první řady, ujali vedení závodu od chvíle, kdy se rozsvítila zelená světla na startovním semaforu a první dvě místa neopustili až do cílového mávnutí šachovnicového praporu.

Gabriele Tarquini dokončil pátý, Monteiro třináctý a Gené sedmnáctý po problémech v několika incidentech na trati.

Gabriele Tarquini startoval do druhého závodu z druhého místa, avšak problém během startu způsobil, že se vůz nerozjel. Porteiro do něj narazil, což na trať přivedlo safety car, který zastavil závodění na trati na čtyři kola. Gabriele opustil automobil sám, ale byl převezen na pozorování do nemocnice, kde se vyloučila možná zranění.

Po intervenci safety caru, kdy Muller jezdil na šestém a Rydell na osmém místě, bylo cílem SEATu získat zpět své pozice. Povedlo se předjet Farfuse. Na čele závodu byl Thompson před Jorgem Mullerem, Robertem Huffem a Nicolou Larinim. Stejné pořadí vydrželo až do cíle. Muller dojel pátý před Rydellem, zatímco Monteiro a Gené skončili bez bodů.

Desátý letošní závodní víkend se uskuteční opět v Itálii, na okruhu v Monze 4. a 5. října 2008.


2008 FIA World Touring Car Championship – Pořadí po 18 závodech
Pořadí značek
1. SEAT 241 bod
2. BMW 207 bodů
3. Chevrolet 177 bodů


Pořadí jezdců
1. Yvan Muller (SEAT) 80 bodů
2. Gabriele Tarquini (SEAT) 68 bodů
3. Rickard Rydell (SEAT) 62 body
4. Robert Huff (Chevrolet) 61 bod
5. Andy Priaulx (BMW) 55 bodů

PR


 
 
Fotogalerie:   Nejrychlejší auto na Masarykově okruhu od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose