www.car.cz
 

Také designérská studie prvního pickupu VW na veletrhu v Hanoveru
     29.9.2008 10:10 - tisková zpráva


Záplava nových užitkových vozů Volkswagen na IAA v Hannoveru

• Designérská studie prvního pickupu Volkswagen
• Caddy 4Motion s pohonem všech kol
• Koncept Caddy PanAmericana pro světoběžníky
• Elegantní kompaktní dodávka Caddy Life “Style Edition”
• Koncept Crafter BlueMotion

Praha, 29. září 2008 – Divize Volkswagen Užitkové vozy představuje na výstavě užitkových vozidel IAA, jejíž 62. ročník se koná ve dnech od 25. září do 2. října 2008 v Hannoveru, celou řadu inovací, čímž potvrzuje svou průkopnickou roli v klíčových segmentech užitkových vozidel.

Kromě toho, že je zde vystavena designérská studie vůbec prvního pickupu od evropského výrobce automobilů, je součástí expozice také Caddy 4Motion s pohonem všech kol, jakož i koncept Caddy PanAmericana. Další novinka Caddy Life Style Edition se stane nejluxusnějším modelem řady Caddy, zatímco Crafter BlueMotion přinese působivé snížení spotřeby paliva.

Divize Volkswagen Užitkové vozy prožívá v současnosti výrazný růst. Během prvních osmi měsíců roku 2008 dodala zákazníkům po celém světě 343 100 lehkých a těžkých užitkových vozů, což je o 9,3 % více než ve stejném období roku 2007. V západní Evropě došlo k nárůstu odbytu o 3,2 % na 190 900 vozů, na prosperujících trzích východní Evropy vzrostl odbyt dokonce o téměř 30 % na více než 32 900 lehkých užitkových vozidel. Cílem divize Volkswagen Užitkové vozy je zvýšení celosvětových prodejů na 800 000 užitkových vozidel do roku 2018, přičemž letos by měla být překročena hranice 500 000 prodaných vozidel.

Hvězdou expozice Volkswagen v hale 12 hannoverského výstaviště je designérská studie prvního pickupu Volkswagen v jednotunové třídě. Tento koncept leccos prozradí o chystané čtvrté modelové řadě užitkových vozů Volkswagen, která začne sjíždět z výrobní linky argentinského závodu Pacheco koncem roku 2009. Jako první pickup od evropského velkosériového výrobce přinese do tohoto segmentu zcela nová měřítka.

Volkswagen vystavuje v Hannoveru také model Caddy 4Motion, který je další variantou mimořádně praktické, a proto i velmi úspěšné kompaktní městské dodávky. Jeho pohon obstarává hospodárný motor 1.9 TDI s výkonem
77 kW (105 k), jenž se na všechna kola přenáší prostřednictvím šestistupňové mechanické převodovky a spojky Haldex 4. generace. Modely Caddy 4Motion v provedeních Life, Kombi a skříňová dodávka bude možné objednávat s různým rozsahem výbavy od podzimu 2008, tedy s dostatečným předstihem před začátkem zimní sezony. Jedná se o jedinou městskou dodávku s pohonem všech kol na současném trhu.

Koncept PanAmericana vznikl na základě modelu Caddy 4Motion s pohonem všech kol a je obzvlášť vhodný pro dobrodružné výpravy, jak dává najevo hned na první pohled jeho vzhled. Podobně jako Multivan PanAmericana má šedý lak Salt Lake, terénní pneumatiky na šestnáctipalcových kolech a kvalitní kožené čalounění interiéru.

Na IAA má premiéru dále Caddy Life Style Edition, sériové provedení špičkového modelu řady Caddy. Šestnáctipalcové hliníkové ráfky, chromovaná maska chladiče, snížený podvozek, vysouvací podlaha nákladového prostoru, kvalitní kožené čalounění interiéru a další speciální prvky výbavy zřetelně odlišují tento Caddy od ostatních dosud nabízených modelů.

Po představení Caddy BlueMotion letos na jaře ukáže Volkswagen v Hannoveru na konceptu vozu Crafter BlueMotion, jaký potenciál pro snižování spotřeby paliva je možné využít u velké skříňové dodávky. Crafter BlueMotion používá technologii AdBlue nejen ke snížení spotřeby paliva o celý litr, ale také pro splnění emisních limitů normy Euro 5.

Jihoamerická větev divize Volkswagen Užitkové vozy, vyrábějící nákladní vozidla a autobusy, představí v Hannoveru současnou řadu Constellation a „lidový autobus”, zvaný Volksbus. Hlavní atrakcí tohoto stánku s výstavní plochou 867 m2 je závodní tahač, který letos znovu vyhrál brazilské mistrovství.

Na celkové výstavní ploše 7375 m2 v hale 12 je vystaveno celkem 44 vozidel jako ilustrace obrovské rozmanitosti nabídky divize Volkswagen Užitkové vozy, která zahrnuje vše od skříňových dodávek nebo pickupu až po exkluzivní Multivan Business.

Venkovní výstavní plocha o rozloze 2116 m2 poskytne další prostor pro prezentaci přibližně 30 vozidel vyrobených řadou různých firem, které se specializují na podvozkové nástavby a úpravy karoserií. Technickým základem všech těchto exponátů jsou vozidla divize Volkswagen Užitkové vozy.



Import VOLKSWAGEN Group, s.r.o.
AC&C Public Relations
www.volkswagen.cz

PR


 
 
Fotogalerie:   12 hodinovka na maďarském Hungaroringu 2008, foto pořadatelů EricTeeken

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose