www.car.cz
 

Filip Salaquarda sbírá úspěchy v německém Recaro F3 Cupu
     Vladimír Rožánek


Tento český závodník startuje v německé závodní sérii Recaro F3 Cupu, která je určena jezdcům formule 3. Startují zde jezdci převážně na strojích Dallara, s motory Sodemo – Renault, či Opel Spiess. Boduje vždy prvních deset závodníků z jednotlivých jízd.
V prvním závodě si velmi úspěšně počínal Tomáš Kostka a se svou Dallarou si dojel pro pěkná dvě druhá místa. Vloni tuto sérii zakončil celkovým osmým místem. V Současné době jezdí Tomáš World Sérii formule Nissan, kde zatím sbírá zkušenosti. V jeho šlépějích vykračuje v Recaro F3 Cupu další český závodník, se zkušenostmi z formule BMW Junior, Filip Salaquarda. Při závodě v německém Oscherslebenu zajel zatím nejlepší umístění v sezóně, a to 4. místo. Závodí s nejnovějším modelem Dallara 303 Opel Spiess. Po posledním závodě na německém Lauzitzringu mu patří průběžné 11. místo, o jednu příčku lepší je zatím Tomáš Kostka. Ten už se ale bude spíše soustředit na sérii formule Nissan.
 
Tomáš Kostka - Oschersleben 2003
 
Trochu překvapivé vítěze měli oba poslední závody. V první jízdě na Lauzitzringu zvítězil Patrik Holzer s Dallarou 302 Opel Spiess a druhý závod pro sebe dokázal vybojovat Jochen Nerpel s Dallarou 302 Opel Spiess.
 
Celková klasifikace po 4 závodech:
 
Timo Lienemann  -  Dallara F302 Opel Spiess
Bastian Kolmsee  -  Dallara F302 Opel Spiess
Michael Devaney  -  Dallara F302 Opel-Spiess
Jan Seyffarth   -  Dallara F302 Renault-Sodemo
Franz Schmöller  -   Dallara F302  Opel-Spiess
Thomas Holzer  -  Dallara F302 Opel-Spiess
Jochen Nerpel  -  Dallara F302 Opel-Spiess
Marcel Leipert  - Dallara F302 Opel-Spiess
Ho.Pin Tung  -  Dallara F302 Opel-Spiess
Tomas Kostka  -  Dallara F302 Opel-Spiess
Filip Salaquarda   -  Dallara F303 Opel-Spiess
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose