www.car.cz
 

Projekt „Formule 1 ve školách“ odstartoval v centru Brna.
     30.9.2008 21:21 - tisková zpráva


„Formule1“ v Brně

Jezdec formule 1 Vitantonio Liuzzi, který působí v seriálu závodů F1 čtvrtým rokem, a mnohonásobný vítěz závodů F1 René Arnoux byli hlavními hvězdami včerejší promo akce na náměstí Svobody v Brně. Mezi dalšími významnými hosty, kteří přišli projekt „Formule 1 ve školách“ podpořit, byl člen prezidia projektu pan Roman Onderka, primátor statutárního města Brna, Antonín Charouz, manager předních českých jezdců, a patroni projektu Adam Lacko a bratři Erik a Jarek Janišové.

 

Všichni přítomní návštěvníci měli jedinečnou možnost změřit svoje síly na oficiální 24 m dlouhé závodní dráze k projektu „Formule 1 ve školách“. Dále byl pro zpestření programu připraven simulátor formule 1, autogramiáda všech přítomných jezdců a soutěže o zajímavé ceny. Výbornou atmosféru celé show podpořila svým vystoupením i taneční škola Dynamic.

 

„Formule 1 ve školách“  je mezinárodní neziskový projekt, který má za sebou ostrý start do svého prvního ročníku. Registrace do soutěže právě probíhá na webových stránkách www.f1veskolach.cz , na konci listopadu bude uzavřena. Jedná se o jedinečnou, celosvětově vzdělávací soutěž, určenou, v prvním ročníku soutěže, pouze pro týmy studentů středních škol, ve věku od 15 – 19 let.

 

Studenti se učí pracovat s předními projektovými počítačovými systémy (CAD a CAM systémy), pomocí kterých tvoří design modelu, který následně testují ve virtuálním větrném tunelu. Výrobou testovaného modelu na CNC frézách se uzavírá technická část projektu, který vyvrcholí napínavou bitvou na dráze.

 

Jedinečnost projektu dokazuje i fakt, že je spojen s takovými ikonami reálného světa formule 1 jako jsou Bernie Eccleston, nejmocnější muže světa F1. 

 

Jediným majitelem licence pro ČR a SR a organizátor je společnost BPA sport marketing a.s.

Technický partner poskytující podporu projektu je společnost 3E Praha Enginnering a.s.

 

Partnery projektu jsou: Metrostav, a.s., Škoda Transportation, s.r.o. a Moravská stavební – INVEST, a.s.

 

Tým projektu „Formule 1 ve školách“

www.f1veskolach.cz

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Olympia SuperMoto Night Show 2008, foto Phen.cz

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose