www.car.cz
 

Mezinárodní mistrovství České republiky v motokrosu končí v neděli v Kramolíně
     1.10.2008 18:56 - tisková zpráva


PROFI AUTO IVECO CUP 2008
Mezinárodní mistrovství České republiky v motokrosu K R A M O L Í N
Neděle 5.10.2008

Milí přátelé,
nadcházející NEDĚLE 5. října 2008 stanoví s definitivní platností letošní mezinárodní mistry České republiky v motokrosu jednotlivců a zároveň prozradí jména na dalších medailových pozicích.

Šestidílný seriál PROFI AUTO IVECO CUP 2008, pod jehož oficiálním štítem mezinárodní český motokrosový šampionát letos probíhá, vyvrcholí v západočeském KRAMOLÍNĚ poblíž Nepomuku, přičemž o žádném z letošních mistrů ještě není rozhodnuto. Už samotný tento fakt napovídá, že diváci v Kramolíně budou v neděli svědky mimořádně napínavé podívané.

Ve spolupráci s promotérem šampionátu, jimž je brněnská AGENTURA FORSAGE, připravuje finálovou tečku seriálu osvědčený pořadatel Automoto klub Nepomuk v AČR. Jeho motoristický areál v Kramolíně patří k nejkvalitnějším svého druhu v celé České republice a ke cti jeho provozovatele slouží soustavné vylepšování infrastruktury závodiště.

Aktivity pořádajícího AMK Nepomuk mají skutečně hluboké kořeny. Už po druhé světové válce se Nepomučtí pustili do organizace široké škály motoristických podniků, jimž dlouho vévodily silniční závody motocyklů. S vývojem bezpečnostních požadavků přesunul místní Automotoklub svoji činnost do kramolínského terénu, který postupem doby hostil či nadále hostí závody a soutěže vrcholného významu.

Z nich je třeba připomenout především podniky motokrosového a sajdkárkrosového mistrovství světa, punc prvotřídního renomé si nadále v Kramolíně udržují klání světového šampionátu trialistů. Po loňském šampionátu motokrosových DRUŽSTEV nechybí ani v letošní nabídce AMK závody mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu, tentokrát pořádané jako závěrečný finálový závod seriálu jednotlivců. Za zmínku rovněž stojí návrat Nepomuckých ke kouzlu motocyklového silničního sportu formou loňského a letošního mezinárodního závodu historických strojů třídy Klasik.

Jak už bylo v úvodu dnešní tiskové informace uvedeno, promotérem mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu tříd MX2, Open a Veterán je nepřetržitě od roku 2003 brněnská sportovně organizační AGENTURA FORSAGE. Ta společně s odbornou motokrosovou komisí Svaz motokrosu AČR řídí seriál v duchu sportovních řádů a dalších ustanovení Autoklubu České republiky (AČR) - nejvyšší autority motoristického sportu u nás. Organizace jednotlivých závodů pak náleží klubům místních pořadatelů.

Aktuální stav příprav nedělního závodu v Kramolíně, průběžné bodové tabulky PROFI AUTO IVECO CUPU 2008 všech tříd i časový harmonogram najdete v této tiskové informaci.

Ing. Jan Juřička                                       Amos Krejčí
promotér                                                  mediální spolupráce
Agentura FORSAGE v.r.

Průběžné info: www.moto-cross.cz  


Kalendář PROFI AUTO IVECO CUPU 2008
20.04.2008 Pacov (už odjetý závod) AMK Pacov v AČR
01.06.2008 Stříbro (už odjetý závod) Automoto klub v AČR Stříbro
22.06.2008 Šumperk (už odjetý závod) Auto klub Šumperk v AČR
27.07.2008 Petrovice (už odjetý závod) AMK Petrovice u Karviné
31.08.2008 Holice (už odjetý závod) AMK Holice v AČR
05.10.2008 KRAMOLÍN Automoto klub Nepomuk v AČR
18.10.2008 (sobota) Kaplice (družstva) AMK v AČR Kaplice

Letos znovu tři třídy
Počínaje rokem 2003 zůstává rámcová struktura motokrosového mezinárodního mistrovství České republiky neměnná. Definice tříd, v nichž motokrosaři bojují o domácí tituly, se osvědčuje, respektuje v maximálně možné míře aktuální mezinárodní trendy a k eventuálním změnám by dlouhodobě nemělo dojít.
Výjimku lze nalézt pouze u bývalých stopětadvacítek, nesoucích nyní ve světě pevně zavedený název třída MX2.

Beze změn zůstává i systému závodů: jezdci tříd MX2 a Open absolvují v každém podniku dvě jízdy na 30 minut + 2 kola, jezdce třídy Veterán čekají dvě jízdy zkrácené na 15 minut + 2 kola. Všechny třídy bodově odměňují v každé jízdě jezdce na prvních dvaceti místech, ve hře jsou i dle umístění odstupňované finanční prémie. Vedoucího jezdce aktuálního průběžného pořadí každé třídy poznají diváci na trati podle stroje označeného červenou přední startovní tabulkou.

Bitvy o nové motocykly
Díky dohodě promotérské AGENTURY FORSAGE se společnostmi PROFI AUTO CZ a vlašimskou společností SETTE potěší letošní motokrosové mistry republiky zbrusu nové motocykly. Celkový vítěz třídy MX2 převezme motokrosový speciál KTM 125 SX, krále třídy Open čeká motokrosový speciál KTM 250 SX a čerstvý šampión třídy Veterán dostane klíčky od cestovního motocyklu SACHS MADASS 125 ccm.

Všechny motocykly budou představeny na kramolínském závodišti, do rukou svých nových majitelů však přejdou motocykly fyzicky při slavnostním vyhlášení mistrů republiky v sobotu 18. října v Kaplici, kde se ve stejný den pojede jednorázový závod mezinárodního mistrovství České republiky motokrosových DRUŽSTEV.

Jak k závodišti
Motorizovaní diváci odbočí z mezinárodní silnice E20 Plzeň - Písek těsně za Nepomukem vpravo (označení motokros) a okresní asfaltovou komunikací pokračují do 4 km vzdáleného Kramolína, kde se MX závodiště nalézá. Město Nepomuk leží jihovýchodně pod Plzní, vzdálenost zhruba 35 kilometrů.

Mix hlíny s kamením
V Kramolíně čeká jezdce členitá, 1817 metrů dlouhá trať s minimální šířkou 6 metrů. Povrch dráhy je převážně hlinitý a k jejím obávaným charakteristikám patří kamení, dolované v některých úsecích drapáky silných motokrosových speciálů. Tvrdým testem motokrosařského srdce je prudké klesání za startovní rovinkou.

„Trať v Kramolíně mám rád, je velmi rychlá a zvláště skoky podél lesa dolů jsou pro Kramolín typické,“ dává průchod svému nadšení Pavel Kejmar, talentovaný jezdec třídy MX2. Ani ostřílený Petr Masařík (třída Open) se žádných komplikací s tratí v Kramolíně neobává: „Věřím, že pořadatelé díky svým zkušenostem připraví trať velmi dobře a diváci se budou mít v pěkném areálu při finále na co těšit.“ 

Časový harmonogram závodu v Kramolíně
Sobota 04.10.2008
17.00 - 21.00 h. Administrativní a technická přejímka
18.30 - 22.30 h. Cross party (amfiteátr v prostorách MX závodiště)
Neděle 05.10.2008
06.00 - 07.00 h. Závěr administrativní a technické přejímky
08.00 - 09.25 h. Volný trénink
10.00 - 12.00 h. Kvalifikační trénink
13.00 - 13.25 h. Slavnostní zahájení s představením jezdců
13.30 - 15.20 h. Závod, 1. jízdy tříd MX2, Veterán a Open
15.50 - 17.40 h. Závod, 2. jízdy tříd MX2, Veterán a Open
17.45 - 18.00 h. Vyhlášení vítězů tříd Veterán, MX2 a Open
Časové změny vyhrazeny


FORSAGE
promotér „PROFI AUTO IVECO CUP“

PR


 
 
Fotogalerie:   Olympia SuperMoto Night Show 2008, foto Phen.cz

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose