www.car.cz
 

KRESTA šokoval na úvod Monte Carla. SEDMÝ
     tisková zpráva


MONTE CARLO – Fantastickým způsobem dnes do první etapy úvodního podniku seriálu mistrovství světa automobilových soutěží Rally Monte Carlo odstartoval Roman Kresta, pilotující privátní Hyundai Accent WRC Evo 3.5. V nesmírně nabité konkurenci továrních posádek se dnes ráno Kresta uvedl hned dvěma šestými nejrychlejšími časy ve druhé respektive třetí erzetě.

RK: „Zítra pro nás začne opravdový závod i bitva o body.“

Po dalších třech solidních časech i nečekaný výpadek elektroniky motoru v závěrečném testu je po první etapě (144.13km rychlostních zkoušek) na výborném sedmém bodovaném místě absolutně hned za úřadujícím mistrem světa Solbergem a před dvojkou oficiálního týmu Subaru Hirvonenem.


Hned od samého začátku se mi jelo dobře,“ prohlásil celkem spokojený pilot v závěrečném servisu po šesté erzetě. „S výjimkou poslední erzety vůz fungoval naprosto spolehlivě stejně jako nastavení podvozku, které jsem si včera ještě optimalizoval dle svých představ. Na závěr dne jsem se rozhodl zariskovat a na základě dobré kalkulace zvolil mokré pneumatiky. S tímto obutím jsem sice mohl předpokládat větší časovou ztrátu na pátém testu, kde bylo relativně dost sněhu, avšak daleko více času jsem měl získat na šesté erzetě, kde dané pneumatiky měly fungovat naprosto perfektně, a kde bych oproti konkurenci mohl naopak ještě získat.

Toto riziko ještě podstoupil Loix, který na tom také až neskutečně vydělal, jenže mě pár kilometrů od startu testu Rosans – Lepine přestala fungovat elektronika motoru. Celou vložku jsem pak jen projel s minutovou ztrátou na prvního,“
svěřil se zklamaný Kresta.

Do sobotní etapy nastoupíme jako kdybychom startovali od začátku. Sedmá pozice nám stále dává solidní šanci na pěkný výsledek. O víkendu bych rozhodně chtěl navázat na časy z průběhu dnešního dopoledne,“ dodal nejlepší český soutěžní jezdec.
V sobotu na posádky čeká dalších pět rychlostních testů o celkové délce 140.79 měřených kilometrů. Start první erzety nazvané Col de Lantosque (34.41km) je naplánován na 8:18 hodin CET.

Další zpravodajství, exkluzivní postřehy Romana Kresty a zajímavé novinky o jeho startu a výsledcích na Rally Monte Carlo 2004 i budoucích plánech Romana Kresty na sezónu jsou k dispozici na oficiálních stránkách www.romankresta.com.

Roman Kresta Communications


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose