www.car.cz
 

FIA GT 2008: Jirku Janáka čeká v Nogaru těžký boj
     3.10.2008 23:32 - tisková zpráva


Jirka Janák se dnes poprvé prošel po okruhu v Nogaru, situovaném v jihozápadní části Francie. Proměnlivé počasí, jenž stihlo předvést déšť i sluníčko, zřejmě bude hrát svou nevyzpytatelnou hru i přes víkend. To však nebude jediný „handicap“, se kterým se piloti týmu Jetalliance Racing Jiří Janák a Alex Müller budou muset vypořádat.

Oba si totiž „přinesli“ další znevýhodnění, jenž jim v konečném důsledku přihodí až 70 kilo zátěže a taky penalizaci. „Já jsem si „dovezl“ 30 kilogramů. Polovinu za to, že jsem s týmem KplusK Motorsport skončil v Brně na 2. místě a druhou polovinu mi přisoudili jako nováčkovskou daň,“ komentoval pravidla Jirka.

Penalizace v podobě odsunutí o pět míst dozadu na startovním roštu je trestem za agresivní projetí první zatáčky po startu, které v Brně předvedl Alex Müller. Nepříznivý začátek však nemusí nijak ovlivnit výsledek, protože tým Jetalliance Racing patří ke špičce v šampionátu. 

Dnešní volný den trávil Jirka s týmem a seznamoval se se vším, co bude pro tento víkend rozhodující. Poprvé měl také možnost posadit se do vozu Aston Martin, se kterým bude bojovat v kategorii GT1. Den zakončil procházkou tratě, která v něm ale žádný příval emocí nevyvolala. „Je to taková motokárová trať. Je poměrně úzká a nedává moc šancí předjíždět,“ stručně poznamenal český závodník. 

Zítra už bude v Nogaru rušno. Program začíná v 8.30 a končí v 17.20 hod. Jak je při závodech FIA GT zvykem, piloti absolvují 80-ti minutový volný trénink, pre-kvalifikaci a nakonec kvalifikaci. Výsledky celého dění budeme na naši stránce průběžně aktualizovat.

viz zde !!

 

www.jiri-janak.com 

PR


 
 
Fotogalerie:   FIA GT v Brně 2008, neděle objektivem Pavla Procházky

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose