www.car.cz
 

Jirka Mičánek junior vyhrál také nedělní závod na Hockenheimu!!
     6.10.2008 15:50 - tisková zpráva


Jednoznačným úspěchem brněnského automobilového závodníka Jiřího Mičánka skončily dva finálové závody seriálu Porsche Super Sports Cupu na okruhu v německém Hockenheimu. K sobotnímu jednoznačnému vítězství přidal 22letý jezdec i prvenství v nedělním závodě, ve kterém museli jezdci dvakrát po haváriích odkroužit celkem sedm kol za bezpečnostním vozem.

Mičánek vyjížděl do nedělního závodu z první řady, po startu byl chvíli druhý. Ale již po polovině úvodního okruhu se dostal na první místo a získal na své soupeře náskok šesti sekund. Po první havárii jej ale ztratil, neboť vozy se sjely za bezpečnostním vozem těsně za sebou. Totéž se opakovalo i po druhé hromadné havárii. Taktickou jízdou ale Mičánek prvenství uhájil a po svém pátém letošním prvenství v tomto seriálu si na stupních vítězů poslechl popáté českou hymnu. Další jezdec stáje Mičánek Motorsport Kiril Černov z Ruska skončil na 16. místě.

Z Německa ještě Mičánek odcestuje na pondělní a úterní testování do francouzského Dijonu. V závěru sezony na něj čeká ještě 26. října finálový závod seriálu Poháru Porsche Carerra, který se uskuteční opět na okruhu v Hockenheimu.

Výsledky nedělního závodu

1. Mičánek (ČR) 30:12,678, 2. Dolens -2,045, 3. Haupt (oba Něm.) -2,794

JiPo


 
 
Fotogalerie:   Jiří Mičánek dvakrát zlatý na říjnovém Hockenheimu 2008, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose