www.car.cz
 

Tomáš Enge se namlsal a chce znovu na stupně vítězů
     tisková zpráva


Posílen druhým místem v Magny Cours je Tomáš Enge optimisticky naladěn i pro nadcházející závod v Silverstone, kde znovu touží vystoupit na stupně vítězů.

Tým ma-con Dark Dog Charouz získal díky Engemu v posledním závodu v Magny Cours premiérové umístění na stupních vítězů, na oslavy však nebyl čas, protože hned tento víkend pokračuje Mezinárodní šampionát FIA F3000 dalším závodem v Silverstone. Okruh leží na ploše bývalého vojenského letiště a v průběhu let doznal mnoha úprav, které ho výrazně zpomalily. Pro jezdce je nejzajímavějším místem kombinace rychlých zatáček Maggots, Becketts a Chapel v úvodní sekci okruhu.
 
Tomáš Enge: „Celý tým je povzbuzen druhým z místem v Magny Cours a na stupně vítězů bychom se rádi dostali i v Silverstone. Jde o docela rychlý okruh, který vyžaduje stabilní vůz v rychlých úvodních zatáčkách, ale nesmí to být na úkor pomalejších zatáček v závěrečné sekci. Škoda, že oficiální testy F3000 provázela v zimě nepřízeň počasí, nedalo se prakticky nic vyzkoušet. Počasí může hrát svoji roli také o víkendu, v Anglii není o déšť nouze. V kvalifikaci bych bral umístění v prvních dvou řadách, což by byl dobrý základ pro závod.“
 

Enge při svém posledním startu v F3000 v Silverstone dominoval, vyhrál závod i kvalifikaci. V boji o startovní rošt triumfoval také o rok dříve, kdy po technických problémech dojel v závodu pátý.

 

BPA


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose