www.car.cz
 

Princ Andrew si prohlédl prototyp LMS1 českého týmu i další závodní automobily
     10.10.2008 12:27 - tisková zpráva


LMS: Princ Andrew a vévoda z Yorku si prohlédl prototyp Charouz Racing Systemu

Sportovní prototyp LMP1 poháněný motorem Aston Martin týmu Charouz Racing System se stal objektem zájmu Jeho Královské Výsosti prince Andrewa a vévody z Yorku. Setkání se uskutečnilo v sídle společnosti Lola Cars, kde byl vůz pod označením B06/80 LMP1 Coupé postaven. Renomovaný výrobce závodních automobilů letos slaví padesáté výročí svého vzniku a v rámci oslav se mu dostalo pocty v podobě návštěvy člena britské královské rodiny.

Z týmových jezdců byl přítomen Stefan Mücke, Jan Charouz měl zkoušky na univerzitě v Londýně. V britském Huntingdonu, kde společnost Lola Cars sídlí, čekali na výjimečnou návštěvu nejen zaměstnanci Loly a Charouz Racing Systemu spolupracujícím s týmem Aston Martin Racing. Princ Andrew pozdravil také zástupy školáků z místní St. Peter School.

„Bylo to velice milé setkání, při kterém jsme s týmem předvedli několik simulovaných  zastávek v boxech,“ vypráví Stefan Mücke. S kolegou Janem Charouzem se letos mimo jiné blýskli několika pozoruhodnými výsledky v Le Mans Series. Především druhým místem v Silverstone a třetím z Barcelony. „Jsem rád, že na účastnících setkání byla znát radost z toho, jakým způsobem jsme náš vůz představili. I na malém prostoru jsem dokázal kola pořádně vytočit, až na chodníku zůstaly černé šmouhy…“

Jan, který se tento týden kvůli studijním povinnostem nemohl setkání zúčastnit, sehrál svou roli v oslavách padesátin slavné Loly již v červnu. Přijel do Huntingdonu natočit rozhovor do filmového dokumentu. V něm  vystupuje po boku legend, jakými jsou Sir Jackie Stewart, John Surtees, Damon Hill či Mario a Michael Andrettiovi.

Více o návštěvě Jana Charouze v sídle Loly ZDE.

Princ Andrew si kromě prototypu českého týmu  prohlédl i další  automobily a také zázemí společnosti Lola Cars. Její majitel Martin Birrane  poté prohlásil: „Bylo mi velkou ctí, představit Jeho Královské Výsosti, princi Andrewovi a vévodovi z Yorku, naše technické možnost i náš talentovaný tým.“ Také šéf týmu Charouz Racing System si vzácných okamžiků ze sedmého října velmi váží. „Je to samozřejmě velká pocta pro naši stáj. Fotografie a vzpomínky budou navždy na výjimečném místě historie našeho týmu,“ uvedl Antonín Charouz.

Oslavy 50. výročí společnosti Lola Cars budou  pokračovat v neděli. Ulicemi Huntigdonu bude projíždět šestnáct závodních vozů Lola, které pak zaparkují v provizorním „paddocku“ na hlavním náměstí.

BPA


 
 
Fotogalerie:   Testy Tomáše Engeho s novým továrním Astonem v Nogaru 2008, foto BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose