www.car.cz
 

Česká premiéra nové Octavie na Autoshow Praha 2008
     10.10.2008 12:29 - tisková zpráva


Škoda Auto představuje krátce po Paříži omlazenou verzi svého nejprodávanějšího modelu také na 14. ročníku automobilového veletrhu Autoshow v Praze. Mezinárodní veletrh osobních a lehkých užitkových automobilů Autoshow Praha se koná od 9. do 12. října 2008 v areálu výstaviště Incheby Expo Praha v Holešovicích. Návštěvníci mají možnost seznámit se s modelem Octavia facelift jen několik málo dnů po světové premiéře na mezinárodním pařížském autosalonu.

Hlavním lákadlem expozice je omlazená Octavia s přeplňovaným benzinovým motorem 1.8 TSI/ 118 kW ve výbavě Ambiente. Klíčový model automobilky Škoda prošel jednou z největších modernizací v celé historii značky Škoda. Ta se promítla do exteriéru i interiéru vozu a změny se dotkly nejen všech stupňů výbav, ale i motorové palety.

Při pohledu zepředu upoutají nově tvarované, výraznější světlomety s nápisem Octavia uvnitř, mohutnější maska chladiče a jednodílný nárazník. Inovace zadní části vozu se nese ve znamení nových krytů zadních světel a dynamického nárazníku s integrovanými reflexními prvky, zvanými „kočičí oči“.

V interiéru je patrné další zhodnocení komfortu, zvýšení bezpečnosti obsluhy, použití nových materiálů a dekorů. Mezi novinky patří např. nové autorádio Bolero, nebo multimediální systém Amundsen s GPS a barevným dotykovým displejem.

Nový model Superb je k vidění včetně varianty s nejvýkonnějším benzínovým agregátem 3,6 FSI V6/ 191 kW s šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG a pohonem všech kol ve výbavovém stupni Elegance. Zajímavé řešení pro zákazníky, kteří mají zájem svůj vůz ještě více odlišit, představuje atraktivní styling kit ze sortimentu Škoda originálního příslušenství, který je nainstalován na jeden z trojice vystavených modelů Superb.

Zastoupeny jsou i zbývající dvě modelové řady: Fabia a Roomster, vždy v provedení modelového roku 2009. Fabia 1,9 TDI/ 77 kW DPF v červené barvě s bílou střechou zaujme mladistvým vzhledem, který podtrhuje sportovní styling kit včetně sady autopotahů Sport Alcantara v červeno – šedém provedení. Karosářskou variantu combi, zastupuje Fabia Combi Elegance s benzinovým motorem 1,6/ 77 kW, automatickou převodovkou a nadstandardním objemem zavazadlového prostoru.

Součástí expozice je i trojice vozů Roomster. Roomster Scout, Roomster Ambiente Cycling a dvoumístný užitkový vůz Praktik, který disponuje přepravním objemem až 1900 litrů nákladu.

Ekologickou kompetenci firmy reprezentují dva exempláře modelové řady GreenLine. Fabia Combi GreenLine se vznětovým agregátem 1,4 TDI/ 59 kW, ve výbavě Ambiente a Superb GreenLine s motorem 1,9 TDI PD/ 77 kW ve verzi Comfort. Oba vystavené modely GreenLine disponují filtrem pevných částic DPF.

Za pozornost stojí nabídka Škoda originálních dílů a příslušenství, jakož i ostatní doplňky z kolekce reklamních předmětů Škoda Auto. Zároveň je možné získat bližší informace ohledně zimní servisní akce, nebo o programu „šeková knížka plná slev“, která je určena pro majitelé vozů Škoda starších pěti a více let.

Expozice společnosti Škoda Auto je rozmístěna na celé ploše střední haly Průmyslového paláce – Výstaviště Holešovice

 

Škoda auto


 
 
Fotogalerie:   Autoshow Praha 2008 a premiéra nové Octávie, foto Karel Kolečko

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose