www.car.cz
 

Senzační úspěch si z MS v hydrocrossu a freestyle na vodních skútrech z USA přiváží Vašek Žáček
     13.10.2008 12:23 - tisková zpráva


ŽÁČEK VYBOJOVAL BRONZ NA MISTROVSTVÍ SVĚTA

 

L a k e   H a v a s / A r i z o n a – Senzační úspěch si z mistrovství světa v hydrocrossu a freestyle na vodních skútrech z USA přiváží pražský rodák Vašek Žáček, přezdívaný Iceman. Ve světovém finále v Arizoně vybojoval bronz.

 

V poměrně dlouhé historii tohoto sportu to bylo již 27. mistrovství světa, ovšem z českých závodníků se na start nominoval pouze Vašek Žáček a to již potřetí v řadě. V konkurenci více než pětiset závodníků ze 30 zemí tak vybojoval báječné třetí místo v kategorii Freestyle, které je zároveň českým historickým maximem.

 

„Můj cíl pro letošek bylo Top 5, ale bejt třetí na světě se mi taky docela zamlouvá.“ Říká s úsměvem na tváři Žáček, který mohl na šampionátu startovat díky vítězství v evropském poháru Alpe Adria. Poprvé se mistrovství světa účastnil v roce 2006, o rok později už vybojoval slušné 8. místo. Možná právě jeho zkušenosti z předešlých let mu pomohly se dobře připravit na nehostinné podmínky závodu uprostřed Arizonské pouště. „Možná to bylo to známé do třetice všeho dobrého…“ Dodává ke svému úspěchu spokojeností zářící Žáček.

 

Ani takovýto úspěch nekazí Icemanovu motivaci, na mistrovství světa se těší i za rok a doufá, že to bude opět lepší než letos. „Všem co mi drželi palce moc děkuju za podporu a už se moc těším zpátky domů.“ Vzkazuje na závěr z Ameriky. 

 

 

 

Petr Mach


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose