www.car.cz
 

Roman Kresta na Bohemii namísto subaru se starým Focusem WRC
     tisková zpráva


Technickou přejímkou a slavnostním představením posádek byla ve čtvrtek 8.července 2004 zahájena 31.Rally Bohemia v Mladé Boleslavi. Posádka týmu Styllex Tuning Prosport oproti předpokladům a zaslané přihlášce nebude startovat se Subaru Impreza WRC, ale s vozem Ford Focus WRC ze zlínských dílen JM Engineering. Tradiční modrou Imprezu, se kterou startoval Roman Kresta v domácích soutěžích, nahradí bílý Ford Focus WRC specifikace 01. V tomto voze jsou aplikovány některá vylepšení a komponenty, které jsou použity ve specifikaci 02, přesto tento vůz nebude nepatřit po technické stránce mezi absolutní špičku na rychlostních zkouškách v okolí Mladé Boleslavi. Roman Kresta s Jendou Tománkem jsou však připraveni odvést maximální výkon v soutěži a eliminovat handicap v technice.

Tomáš Hrdinka nám sdělil, že na Rally Bohemia nebude Subaru Impreaz WRC k dispozici. Začali jsme proto hledat náhradní řešení. Stáj JM Engineering nám nabídla Ford Focus WRC, se kterým v tomto termínu nikdo neplánoval žádný start. Vůz byl proto volný a my jsme považovali tuto variantu jako dobrou alternativu. Proto Roman Kresta odstartuje s vozem Ford Focus WRC,“ vysvětlil změnu vozu Jiří Hasík, manažer Romana Kresty.

"S vozem jsem najel asi třicet testovacích kilometrů. Vyzkoušeli jsme si některé možnosti nastavení vozu během testu, ale na úplné seznámení bylo málo času. Vůz reaguje odlišně a vyžaduje i jiný styl ovládání. V Řecku jsem startoval s jiným vozem i specifikací Fordu Focus WRC.

Jsme si vědomi, že naši největší soupeři mají k dispozici modernější techniku, přesto chceme bojovat o co nejlepší umístění,“ řekl Roman Kresta po čtvrtečním testu.

Posádka Roman Kresta-Jan Tománek se startovním číslem 501 bude odstartována jako první vůz specifikace WRC v 16 hodin na startovní rampě v Mladé Boleslavi. Start první rychlostní zkoušky v Sosnové je ve čtvrt na sedm v páteční podvečer.

tisk info

Martin Bobek, www.eWRC.CZ


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose