www.car.cz
 

Starý se Šlamborou dostali znovu po roce možnost startu
     tisková zpráva


Rallye Bohemia se posádka účastní opět s týmem Autospektrum 2000
 
    Po roční pauze opět zasáhne do mezinárodního českého šampionátu v automobilových soutěžích posádka Jaroslav Starý - Miroslav Šlambora. Mistři skupiny Formule 2 z devadesátých let se znovu účastní své oblíbené domácí Rallye Bohemia, kde budou startovat za tým Autospektrum 2000.

    Mariánskolázeňský prodejce automobilů Škoda loni prostřednictvím svého sportovního oddělení posádce umožnil absolvovat prestižní rallye po čtyřleté odmlce. Starý se Šlamborou navíc premiérově startovali s vozem Škoda Octavia WRC, se kterým dosáhli nečekaně sedmého místa v absolutním pořadí. Letos se dvojice účastní Rallye Bohemia také s Octavií, ale jedná se o vozidlo klasické skupiny A s pohonem jedné nápravy.
 
"Auto není v kitové verzi, s jakou jsme startovali v době našeho působení v továrním týmu Škoda Motorsport a později za Autospektrum 2000. S touto Octavií v uplynulých sezónách jezdili Martin Knajzl s Petrem Černohorským. Jsem tedy zvědavý, jak v porovnání s kitem bude vůz fungovat," uvedl sedmatřicetiletý jezdec, který bude poprvé startovat s přívlastkem ženatý, protože v přestávce mezi třicátým a jednatřicátým ročníkem Rallye Bohemia se rozhodl vstoupil do stavu manželského.
 
 "Rádi jsme využili možnosti, kterou nám zase dalo  Autospektrum 2000. Vlastně tím pokračujeme v naší dlouholeté spolupráci," sdělil dále Jaroslav Starý.

    Podobně jako v loňském roce posádka před startem soutěže nechtěla slibovat, že ve výsledcích bude atakovat nejvyšší příčky. "Bylo by nesmyslené tvrdit, že proženeme domácí špičku. Zatímco my jsme rok stáli, většina soupeřů pravidelně startovala a udržovala se v tempu," řekl Miroslav Šlambora a doplnil: "Konkurence zná také lépe svoji techniku. My budeme zpočátku poznávat, co auto umí. Každopádně sžívání s dvoukolkou by pro nás mělo být jednodušší než s vozidlem specifikace WRC, protože s automobilem s pohonem jedné nápravy máme z naší předchozí kariéry více zkušeností."

    Poprvé si posádka vůz vyzkoušela až před startem Rallye Bohemia při krátkém svezení. "Bylo to jen první malé seznámení s autem. Při paralelní rychlostní zkoušce v Sosnové se s technikou začneme sžívat naostro," informoval Jaroslav Starý. "Snad nebude pršet. Je lepší poznávat auto na suchu a také jsem vždy nerad jezdil na mokru. Podmínky ovšem budou mít všichni stejné," dodal jezdec.
 
tisk info

Motor Sport Media MSM2000
Lapáček Karel

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose