www.car.cz
 

Pořadatelé Vsetína uzavřeli seznam přihlášených a čekají přes sto posádek
     17.10.2008 15:24 - tisková zpráva


114 posádek na WÜRTH PARTR rally Vsetín 2008.

WÜRTH PARTR rally Vsetín 2008, závěrečný podnik seriálu MIO GPS mistrovství ČR v sprintrally 2008, se kvapem blíží. Pořadatelé již definitivně udělali velkou čáru pod kolonkou seznam přihlášených. Počet jezdců, kteří se chtějí popasovat s valašskou tratí vzrostl na 114.

S ohledem na skutečnost, že letošní vsetínská rally uzavírá kolotoč jednodenních soutěží, pořadatelé předpokládali, že se na startu sejde cirka osmdesát posádek. Proto je mile překvapil počet zaslaných přihlášek. To, aby se sešlo na posledním závodě sezony více jak sto posádek, se nestává často. Jezdecké obsazení bude na vsetínsku velmi slušné. Diváci by měli vidět na trati dva vozy specifikace WRC a jednu S2000-ku.

Octávii WRC bude krotit nestor slovenské rally Igor Drotár, za volant Fábie snad usedne meclovský Karel Trněný. Slovíčko snad je na místě neboť účast Trněného je ohrožena. V Peugeotu 207 S2000 uvidí příznivci rally Romana Odložilíka. Do Vsetína se chystá i loňský vítěz této soutěže Jaroslav Orsák.

„Nepříjemná havárie v Košicích nám trochu zkomplikovala situaci, ale na Vsetíně chceme startovat. Celý tým dělá pro to maximum. Chci tady jet už z toho důvodu, že zde bude mnoho mých přátel a je zkrátka nemohu zklamat,“ uvedl Jaroslav Orsák.

Nejvíce jezdců se představí podle očekávání ve třídě N4. Pořadatelé evidují 28 přihlášek. Dále jen telegraficky – třída N3 čítá 11 posádek, třída N2 – 10 posádek, třída N1 – 4 posádky, třída A7 – 2 posádky, třída A6 – 8 posádek, třída A5 – 13 posádek, třída S2 – 9 posádek, třída D9 – 4 posádky. V K4 poháru ČR v rally je situace následující: třída SA1 – 7 posádek, třída SA2 – 4 posádky, třída SA3 – 6 posádek, třída HA1 – 2 posádky, třída HA2 – 2 posádky a třída V – 4 posádky. Tolik pohled do seznamu přihlášených. Nyní v kostce o co půjde při V.WÜRTH PARTR rally Vsetín 2008.

Nový král sprintů, Josef Peták rozhodl o absolutním vítězství již v Pačejově. Vicemistr je znám taky, tento post vybojoval Roman Odložilík. Zatímco Peták se na Valašsko nechystá, Odložilík se na poslední sprint sezony připravuje. „Do Vsetína se těším. Jenom doufám, že letos vyjde počasí. Budu se snažit zajet co nejlepší výsledek,“ avizuje start na kotárech Roman Odložilík. Velký boj svedou hned tři jezdci o bronzový stupínek v konečném pořadí sprintrally.

Nejblíže má k tomuto umístění Josef Semerád. Pouhých pět bodů ztrácí Jan Sýkora a za jistých okolností se můžeme smát i třetí v pořadí, Milan Pantálek. Boj na život a na smrt, tak by se dal nazvat souboj o mistra ve skupině A. Ten svedou mezi sebou Lubomír Minařík s kitovou Fábií a Jan Dohnal s Renaultem Clio S1600. Oba borci mají shodně 102 bodů a rozhodnout se musí právě na Vsetíně. Rozhodnuto ještě není ani ve skupině.

Prozatímní lídr skupiny Igor Drotár má deseti bodový náskok před druhým Karlem Trněným. Oba jezdci s vozy specifikace WRC zaslali svou přihlášku. Tady ovšem zřejmě rozhodne o vítězi skupiny jiný faktor, než je rally.

„Do Vsetína jsem se velmi těšil, neboť loňský ročník mne velmi nadchl. Letos je ale můj start ohrožen. Čekáme na náhradní díly z Anglie. Podle toho se bude odvíjet naše účast na WÜRTH PARTR rally. Nyní to vidím na 95%, že nepojedu,“ poodhalil potíže Karel Trněný. O zlaté body se bude bojovat i v jednotlivých třídách.

Rozhodnuto ještě není ve třídách A5, A6, N2 a S2. Další jezdci budou usilovat o vylepšení svých pozic v konečné tabulce. Nohu z plynového pedálu nesleví ani borci v K4 poháru ČR. Tady ale zbývá do konce mistrovství odjet vedle vsetínské rally, ještě Rally Vysočina.

Tisková zpráva
WÜRTH PARTR rally Vsetín 2008
Vebr Miroslav

PR



 
 
Fotogalerie:   Košice 2008- totální šrot z Orsákova vozu, foto týmu Vl. Veverka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose