www.car.cz
 

Finále Interserie patřilo Italu Lopezovi
     21.10.2008 18:55 - Vladimír Rožánek


Poslední závod na Hockenheimringu odjeli účastníci Interserie znovu společně s rakouským Austria F3 Cupem, kde startoval i Brit Foster, nebo Schirley de Lof z Holandska. Dallary F3 tak určovaly tempo víkendových závodů.

V klasifikaci Interserie si však nejlépe počínal Ital Francesco Lopez, když dvakráte zvítězil. Tím si připsal dostatek bodů k tomu, aby v celkovém hodnocení seriálu vyskočil až na třetí příčku. Conrad s formulí Renault měl titul jistý, a tak se celkem ochotně spokojil s dvěma druhými místy. Třetí skončil v první jízdě trochu překvapivě Švýcar Urs Maier, ale ve druhém klání formulových vozů již bronz uhájil Keller z Německa s upravenou formulí Renault. Dvě pátá místa předvedl Maďar Ratkai s formulí Coloni F3 Nissan, a jak nám prozradila tisková zpráva z Interserie, tak právě o jezdce z Maďarska, Polska a od nás by se ráda Interserie rozrůstala. Vždyť formulových vozů se na kopcích a okruzích u nás pohybuje dostatek a životaschopně se letos jevila i znovuzrozená divize 2 v MMČR na okruzích.

Právě divize 2 okruhového šampionátu měla před letošní sezónou být tou, která měla doplňovat Interserii při jejich společných závodech. Ovšem nebýt zrušeného závodu na Lausitzringu, možná bychom Interserii neviděli ani na FIA Truck prix v Mostě, protože Interserie se před sezónou s našimi funkcionáři nedohodla, a tak původně plánované 3 závody bez náhrady přesunula na Hungaroring a další okruhy v Evropě. Můžeme tedy být rádi, že tradice, která se traduje od roku 1979, zůstala neporušená a závody Interserie, která je jednou z nejstarších závodních sérií v Evropě, jsme nakonec přece jen viděli. Doufáme, že formulové závodění na okruzích nezůstane jen v archívech motoristických webů.

Výsledky Interserie Hockenheimring:

1. jízda:

F.Lopez (I) – Dallara Opel F3

T.Conrad (D) – formule Renault 2,0

U.Maier (CH) – formule Renault 2,0

T.Keller (D) – formule Renault 2,0

F.Ratkai (HU) – Coloni F3 Nissan

H.Bertsch (D) - formule Renault 2,0

H.Rokitta (D) - formule Renault 2,0

S.Harder (D) – formule König VW

2. jízda:

F.Lopez (I) – Dallara Opel F3

T.Conrad (D) – formule Renault 2,0

T.Keller (D) – formule Renault 2,0

U.Maier (CH) - formule Renault 2,0

F.Ratkai (HU) – Coloni F3 Nissan

H.Bertsch (D) - formule Renault 2,0

H.Rokitta (D) - formule Renault 2,0

S.Harder (D) – formule König VW

Vláďa Rožánek, foto Rolf Schindler

Interserie Sprint Challenge 2008

 

 

 

 

 

 


 
 
Fotogalerie:   Jiří Mičánek dvakrát zlatý na říjnovém Hockenheimu 2008, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose