www.car.cz
 

Altea Freetrack králem hor i průsmyků
     23.10.2008 13:32 - tisková zpráva


PŘEKONÁNÍ 29 HORSKÝCH PRŮSMYKŮ BĚHEM 22 HODIN
SEAT Altea Freetrack králem hor

Pouhých 22 hodin trvalo známému dálkovému jezdci Gerhardu Plattnerovi, aby spolu s Franzem Dopplerem překonali 29 horských průsmyků v Itálii, Rakousku a Švýcarsku. K tomuto skvělému výkonu, během nějž ujeli vyčerpávajících 953 kilometrů, jim zásadním způsobem pomohl SEAT Altea Freetrack, který na členitých cestách plných zatáček prokázal své výborné schopnosti.

Náročná trasa počítala původně s překonáním 24 horských průsmyků během 24 hodin. Vyjíždělo se z Cortiny d’Ampezzo v Itálii a Gerhard Plattner s Franzem Dopplerem si ihned pochvalovali mimořádný výkon modelu Altea Freetrack 2.0 TDI s pohonem všech kol a největším výkonem 103 kW (140 k). Se všemi druhy povrchu si hravě poradil vyspělý systém pohonu všech kol s elektronicky řízenou a elektrohydraulicky ovládanou mezinápravovou spojkou Haldex.

Díky tomu se řidiči mohli spolehnout na perfektní přenos hnací síly, a tak je záhy napadla myšlenka, že by mohli původní plán překonat. A to se jim také povedlo. Stanovenou trasu ujeli Plattner s Dopplerem za pouhých 22 hodin, na níž ovšem překonali 29 horských průsmyků.

Ihned po dojetí do cíle poznamenali Plattner s Dopplerem, že „SEAT Altea Freetrack byl perfektním vozem pro takovou jízdu. Jeli jsme po cestách s nejrůznějším povrchem, včetně krátkého zasněženého úseku, a vůz se za všech okolností choval perfektně. Jedním z velkých překvapení byla spotřeba paliva – jen 7,1 l/100 km, ačkoli jsme celou dobu jezdili po zatáčkovitých silnicích nahoru a dolů.“

Altea Freetrack 2.0 TDI s pohonem všech kol a motorem o výkonu 103 kW (140 k) je jedním z modelů této řady všestranných vozů španělské automobilky SEAT. V nabídce je rovněž vznětové provedení 2.0 TDI s výkonem 103 kW (140 k) a pohonem předních kol a zážehová verze 2.0 TSI s pohonem všech kol a největším výkonem 147 kW (200 k).

SEAT Altea Freetrack 4WD 2.0 TDI Stylance již za 689 900 Kč
Velkoprostorové SUV s pohonem všech kol Altea Freetrack 2.0 TDI 4WD je ideálním vozem pro rodinné výlety za zimními sporty do zasněžených hor. V provedení 2.0 TDI Stylance o výkonu 103 kW (140 k) lze tento robustní a mimořádně schopný vůz pořídit již za 689 900 Kč, což znamená úsporu ve výši až 100 000 Kč.

Bohatá sériová výbava zahrnuje mimo jiné šest airbagů, stabilizační systém ESP s funkcemi ABS a TCS, dvouzónovou klimatizaci Climatronic, sedmnáctipalcové ráfky z lehkých slitin, elektrické ovládání předních i zadních oken, rádio s CD/MP3 přehrávačem a 8 reproduktory, parkovací senzory vzadu, vyhřívané čelní okno a dešťový senzor.

PR


 
 
Fotogalerie:   Lausitz Rallye 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose