www.car.cz
 

Sezóna 2009 brněnského okruhu nabídne také novinky
     10.11.2008 23:16 - tisková zpráva


Automotodrom Brno: Sezóna 2009 přinese lákavé novinky


Brno – Kalendář akcí brněnského Automotodromu nabídne v nadcházející sezóně kromě tradičních vrcholů sezóny i atraktivní novinku: Ferrari Racing Days. Po Mistrovství světa cestovních vozů, Mistrovství světa superbiků a Mistrovství světa silničních motocyklů se tak mohou návštěvníci okruhu těšit na víkend v červených barvách plný silných strojů a špičkových jezdců.

První světový šampionát zavítá na Masarykův okruh koncem června 2009. Podnik Mistrovství světa cestovních vozů - FIA WTCC s sebou navíc přiveze pět atraktivních doplňkových závodů. Nejzajímavější novinkou bude závod Mistrovství FIA Formule 2 vypsaný pro formulové vozy s motory Audi o objemu 1800ccm. Během závodního víkendu se v Brně představí ještě seriály Formula Master, Seat Leon Eurocup, Porsche Cayman Cup a nově i 500 Abarth Europe Trophy.

V polovině prázdnin bude brněnský okruh již tradičně hostit Mistrovství světa superbiků a o necelý měsíc později je na programu podnik Mistrovství světa silničních motocyklů. Podle aktuálních informací se představí opět české naděje Karel Abraham a Lukáš Pešek. Kromě závodů tříd 125ccm, 250ccm a MotoGP uvidí návštěvníci i dva závody Red Bull Rookies Cupu. I tady bude mít Česká republika svého zástupce Jakuba Kornfeila. Vstupenky na podnik Cardion ab Grand Prix České republiky jsou již nyní v prodeji, informace na www.brno-circuit.com.

Začátkem září pak do Brna zamíří další atraktivní novinka: brněnskou trať okusí Ferrari Racing Days. Jedná se o populární sraz majitelů a příznivců vozů Ferrari s nabitým programem na závodní dráze i mimo ni. S nablýskanými vozy se v Brně představí i řada známých osobností. Pravidelným hostem Ferrari Racing Days na německém Nürburgringu je například sedminásobný mistr světa Formule 1 Michael Schumacher.

Kromě světových šampionátů ozdobí nadcházející sezónu na Masarykově okruhu i závody českých mistrovství. Koncem dubna zavítá do Brna první podnik Mezinárodního mistrovství České republiky automobilů. V rámci Jarní ceny Masarykova okruhu si první body v nové sezóně rozdělí jezdci divizí 2, 3 a 4. České automobilové mistrovství se svého pokračování v Brně dočká koncem září


pod názvem Podzimní cena Masarykova okruhu a následně ještě v polovině října, kdy sezónu uzavře vytrvalostní závod Epilog.

Motocyklové mistrovství České republiky bude mít na Masarykově okruhu opět dvě zastávky. Memoriál Jaroslava Huleše se přihlásí v novém termínu již koncem května, Memoriál Františka Šťastného byl vypsán na konec června.

V roce 2009 diváci na brněnském okruhu neuvidí Mistrovství FIA vozů Grand Tourismo. „Promotérské poplatky a náklady na zabezpečení těchto závodů jsou bohužel tak vysoké, že se z FIA GT stal ztrátový podnik,“ uvedl sportovní ředitel brněnské okruhu Miroslav Bartoš. „V případě zájmu promotéra či sponzorů ale návrat gétéček do Brna nevylučujeme,“ dodal Bartoš.

V jednání bylo i pořádání podniku Le Mans Series. „Automobilky účastnící se tohoto seriálu původně požadovaly zvýšení počtu závodů a rozšíření seriálu do východní Evropy, z důvodu současné celosvětové ekonomické krize bylo ale nakonec rozhodnuto, že kalendář Le Mans Series bude mít i v roce 2009 stávajících pět podniků,“ vysvětlil Bartoš.

PR

 

Kalendář nejvýznamnějších akcí 2009
 
 
 
28. března 2009                  Le Brno
12hodinový vytrvalostní závod automobilů
 
29. března 2009                  Závod do vrchu
 
4. dubna 2009                     Renocar Tuning Jaro
Sraz příznivců tuningu a jízdy veřejnosti na závodní dráze
 
24.-26. dubna 2009            Jarní cena Masarykova okruhu
Mezinárodní mistrovství ČR automobilů a další doplňkové závody
 
1.- 3. května 2009              Gruppo Peroni
Závody cestovních a GT vozů ETCS, EGTS a další
 
21.-24. května 2009          Memoriál Jaroslava Huleše
Mistrovství ČR motocyklů a UEM Alpe Adria Championship
 
19.-21. června 2009          World Touring Car Championship
Mistrovství světa cestovních vozů a FIA Formula 2 Championship, Formula Master, Seat Leon Eurocup, Porsche Cayman Cup, 500 Abarth Europe Trophy
 
25.-28. června 2009          Memoriál Františka Šťastného
Mistrovství ČR motocyklů a UEM Alpe Adria Championship
 
24.-26. července 2009      Superbike World Championship
Mistrovství světa Superbike a Supersport, Superstock 1000 FIM Cup, Mistrovství Evropy Superstock 600
           
14.-16. srpna 2009             Cardion ab Grand Prix České republiky
Mistrovství světa silničních motocyklů tříd 125ccm, 250ccm a MotoGP
 
4.-6. září 2009                     Ferrari Racing Days
 
18.-20. září 2009                Podzimní cena Masarykova okruhu
Mezinárodní mistrovství ČR automobilů a další doplňkové závody
 
16.-17. října 2009               Epilog
Mezinárodní 6hodinový vytrvalostní závod automobilů

 
 
Fotogalerie:   Epilog 2008 objektivem Jany Michlové

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose