www.car.cz
 

Nový Superb opět oceněn
     12.11.2008 18:03 - tisková zpráva


Škoda Superb sbírá významná ocenění

Nový Superb sbírá významná ocenění jako na běžícím pásu. Naposledy to byl Zlatý volant 2008 časopisu Bild am Sonntag a Velká automobilová cena Rakouska. V anketě Zlatý volant německého časopisu Bild am Sonntag se Škoda Superb umístila jako první mezi novinkami ve střední třídě a nechala za sebou šest konkurentů.

„Prostornost interiéru a použité materiály poskytují novou úroveň zážitku z komfortu během jízdy. Individuální přístup k designu dělá ze Škody Superb fascinující vůz“, řekl Reinhard Jung, předseda představenstva Škoda Auto.

Porota složená z expertních motoristických novinářů a známých osobností hodnotila parametry jako jsou chování vozu, prostornost, užitná hodnota a kvalita zpracování. Vůz získal nejvyšší známky také za reprezentativní vzhled, vyvážené proporce a výrazně bodoval v oblasti přínosu nových technologických prvků, jako jsou TwinDoor, 9 airbagů včetně kolenního pro řidiče, či AFS.

Dalším významným oceněním je Velká automobilová cena Rakouska, každoročně pořádaná organizací ARBÖ. Experti, osobnosti veřejného života a tisíce čtenářů vybírali letos z celkem 36 kandidátů nejlepší a nejoblíbenější vůz roku 2008. Kombinací praktických výhod liftbacku a elegance sedanu získala Škoda Superb první místo v kategorii "Medium" (vozy za cenu od 20 001 do 40 000 Euro).

Již dříve získal nový Superb v ČR ocenění Klubu motoristických novinářů "Technobest 2008" za TwinDoor systém, dále např. polskou cenu "Nejkrásnější auto", v Chorvatsku byl vyhodnocen jako "Nejlepší služební auto", v Lotyšsku získal titul "Auto roku 2008" a v Německu byl vyhlášen jako "Firemní vůz roku 2008".

„Tato významná ocenění jsou pro nás důležitým signálem, že obliba vlajkové lodi Škoda Auto stále stoupá. Vše, na co jsme při vývoji vozu kladli důraz dnes zákazníci oceňují, což potvrzuje maximální efektivitu vynaložených prostředků. Škoda Superb je ztělesněním hodnot značky Škoda – prostornosti, užitné hodnoty a Simply clever řešení“, doplnil Reinhard Jung, předseda představenstva Škoda Auto.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Setkání mistrů Sosnová 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose