www.car.cz
 

Nováček Buggyry - Freightliner se při premiéře neztratil
     tisková zpráva


První křest ohněm má za sebou nový závodní speciál třídy Race Truck Freightliner, který byl postaven v roudnickém Buggyra Technology Centrum. A přestože závodní víkend skončil v důsledku poruchy motoru jak pro pilota Gerda Koerbera, tak Freightliner po necelých devíti kolech sobotní kvalifikace, jedno je jasné. Stejně jako tomu bylo u Buggyry, vydali se i v případě Freightlineru v Roudnici správnou cestou.

Již včera totiž způsobil zbrusu nový vůz s Koerberem za volantem malou senzaci. Německý mistr Evropy v něm totiž vyhrál druhý volný trénink, ale především deklasoval zbytek startovního pole v tréninku měřeném. Vždyť druhý nejrychlejší muž Frankie Vojtíšek (Renault), ztratil ve svém nejrychlejším kole na Koerbera takřka dvě sekundy.

Poté se však začaly dít nevídané věci. Nejdříve kohosi napadlo, že v zájmu propustnosti trati nejrychlejší jezdec a miláček davů nepojede. Nakonec Gerdovi uvolnil gentlemansky místo Steve Fell. Vzápětí přišli organizátoři závodu s další převratnou novinkou. Ačkoli Gerd vyhrál měřený trénink, nejede celý seriál, takže bude startovat z posledního místa.

A tak Gerd Koerber, který mezitím vyhrál i ranní warm up, vyrazil do kvalifikace ze třinácté řady! Se svým Freightlinerem však začal ve velkém stylu, takže dvě kola před koncem jel na bodovaném devátém místě. V praxi to znamenalo, že se dostal před šestnáct jezdců.
 
 Posléze se však dostavily technické potíže a několik stovek metrů před cílem kvalifikace motor jeho speciálu definitivně „odešel“. Přesto si Gerd zaslouží zas svůj výkon absolutorium! Stejně tak je zřejmé, že Freightliner je vůz, se kterým musí konkurence hodně vážně počítat.
 
buggyra

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose