www.car.cz
 

Novinářská porota ocenila nejenom styling vítězeného Opelu Insignia
     18.11.2008 11:08 - tisková zpráva


Opel Insignia vítězem ankety Car of the Year 2009 !!!
• Novinářská porota ocenila nejenom styling, ale i vyspělé technologie a špičkovou bezpečnostní výbavu


Respektovaní motorističtí novináři ze 23 zemí Evropy rozhodli, že čtyřkolovým králem pro rok 2009 se stává nový Opel Insignia: Insignia získala titul „Automobil roku 2009“ ( Car of the Year 2009/COTY 2009).

„Většina členů odborné jury ankety Car of the Year oceňovala skvělý styling nové Insignie, ale v případě této novinky střední třídy z Rüsselsheimu jde o víc než o pouhý styl,“ stojí v hodnocení poroty COTY. „Insignii charakterizuje špičková bezpečnostní výbava, komfort a široká škála výkonných a hospodárných motorů.

Bohatou standardní výbavu lze rozšířit o takové sofistikované prvky, jako je např. kamerový systém „Opel Eye“, který dokáže číst dopravní značky, elektronicky řízený podvozek FlexRide nebo adaptivní světlomety AFL (Adaptive Forward Lighting).“

„Jsme mimořádně pyšní na to, že Insignia vybojovala titul „Automobil roku“,“ říká Hans Demant, ředitel automobilky Opel. „Ocenění je potvrzením skvělé práce našich designerů, konstruktérů a všech spolupracovníků. Díky jim a jejich kvalitní práci se Insignia stává opravdovou vlajkovou lodí naší značky.“

Porotu ankety „Car of the Year“ tvoří 59 zkušených motoristických publicistů ze 23 zemí Evropy. Ti Insignii zvolili vítězem ankety ze skupiny 37 nominovaných automobilů. Celkem dvacet novinářů umístilo Insignii ve své volbě na první místo.

Při volbě nejlepšího vozu pro rok 2009 hodnotili novináři především design, bezpečnost, jízdní vlastnosti a ovladatelnost a výkonové parametry. „Technické inovace a „value-for-money“, tedy hodnota za vynaložené peníze, patří také k velmi důležitým faktorům,“ stojí v hodnocení ankety COTY.

Elegantní design Insignie dokonale propojuje umělecký styling s německou precizností. Stylisticky čistá karoserie vyniká také extrémně nízkým odporem vzduchu – koeficient odporu vzruchu Cd činí pouze Cd = 0,27, což se pozitivně projevuje v hospodárnosti jízdy, její dynamice a v interiéru je i při vysokých rychlostech příjemné ticho.

Nový Opel Insignia se v showroomech českých dealerů Opel objeví začátkem příštího roku. Zákazníci budou moci vybírat z celkem devíti motorů, propojených se šestistupňovými převodovkami (manuálními i automatickými), přičemž všechny agregáty plní emisní limity normy Euro 5.

Pětice zážehových motorů pokrývá výkonové spektrum 115 k až 260 k. Výkony čtyř nových přímovstřikových turbodieselů o objemu 2,0 l sahají od 110 k do 190 k, jejich točivý moment sahá od 260 Nm až po 400 Nm.

Aktuální úspěch Insignie je již třetím vítězstvím značky Opel v anketě Automobil roku. Prvním premiantem se stal v roce 1985 Opel Kadett, o dva roky později na tento úspěch navázal Opel Omega. Pro zajímavost: Insignia je prvním sedanem střední třídy, který v anketě „Automobil roku“ zvítězil, od roku 1998.

PR


 
 
Fotogalerie:   Frohburg 2008 - CrashMix - foto Luboš Novosád

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose