www.car.cz
 

Již potřetí se chystá David Vršecký a tým Buggyra na REKORD !
     20.11.2008 21:19 - tisková zpráva


Kilometr pod 22 vteřin!

Již potřetí se chystá David Vršecký a tým Buggyra International Racing System k překonání světového rychlostního rekordu.
Po dvou pokusech o světový rekord na letmý kilometr je tentokrát na řadě výzva v podobě rekordu na kilometr s pevným startem. Jeho držitelem je Švéd Boije Ovebrink.

Znalci truckracingu znají vousatého švédského Vikinga především ze vzájemných soubojů s Martinem Kolocem. "V roce 1994 porazil Martina o dva body a připravil nás tak o titul. V dalších sezonách neměl přes veškeré sympatie ze strany traťových komisařů moc šancí. Doufám, že ho opět, byť nepřímo porazíme," tipuje služebně nejstarší mechanik Jirka "Gejza" Zahálka.

K výběru distance přiměly týmový management rovněž dva roky staré a bohužel neblahé zkušenosti s pokusem o překonání světového rekordu na letmý kilometr. "V tomto případě nejsme až do takové míry rukojmími počasí. Prakticky nám stačí jeden kilometr plus brzdná dráha. Navíc na letišti v Panenském Týnci testujeme, takže na něm známe každý metr," říká technický ředitel týmu Mario Kress.

Toho doplňuje David Vršecký. "Začali jsme s testováním a vypadá to dobře. Vím, že pokud chci překonat světový rekord, musíme průměr zajet přes 158.828 km/h. V reálu to znamená, že bude potřeba zajet 1km pod 22 vteřin. Nebude to jednoduché, ale věřím, že to zvládnu. Už kvůli klukům, kteří neměli po sezóně den volna."

Manažer týmu Jan Kalivoda vysvětluje pravidla. Nejsou nikterak komplikovaná. "Obě jízdy, ze kterých se vypočítává průměr je nutno absolvovat během 60 minut. Je jedno, jestli jezdec pojede desetkrát, nebo dvakrát. Pakliže zvládne více pokusů, vybere si dva nejrychlejší a průměr z nich představuje celkový výsledek. V současné době nemáme jasnou strategii, rozhodovat se bude až na místě."

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Buggyra dělá rychlostní světový rekord

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose