www.car.cz
 

Mistr Evropy 2008 David Vršecký přemýšlí o taktice pro rekord !!
     22.11.2008 21:08 - tisková zpráva


Jak na pevný kilometr!

Vše nasvědčuje tomu, že úřadující mistr Evropy v závodech tahačů a držitel světového rekordu na letmý kilometr David Vršecký má o taktice jasno.

Přestože se týmové vedení rozhodlo držet informace ohledně testování pod pokličkou, je zřejmé, že Davidova příprava byla podstatně rozdílná od té, kterou absolvoval v rámci příprav na předchozí rekordní pokusy. "Testování na rekord vycházelo z nutnosti správného načasování a především startu," prozradil David, který v předchozích dnech piloval především práci s plynem.

"Na první pohled se to zdá být celkem jednoduché. Posadím se do auta s automatickou převodovkou, šlápnu na plyn a pak mi změří v cíli čas. Bohužel je to o něčem úplně jiném. Stačí na startu "zahrabat" a můžu jít rovnou na nový pokus." Po testování pěje David ódy na automatickou převodovku. "Při manuálním řazení bych neměl šanci. Tato automatická převodovka se blíží dokonalosti. Cítil jsem, jak auto při řazení akceleruje."

Boije Ovebrink se řítil na konci svého rekordního pokusu do cíle rychlostí 244 km/h. Podle Davida by tato "maximálka" neměla představovat větší problém. "Ale o tom to zase až tak není. Důležitý bude průměr, který zrovna nepřeje extrémům. Mám v tomto směru zcela jasno."

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Speciál Buggyra 2008 připraven na rekord ! , foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose