www.car.cz
 

Termín rekordu Buggyry se kvůli sněhu přesouvá na příští týden!
     24.11.2008 20:46 - tisková zpráva


Termín rekordu se přesouvá!

Sněhová nadílka letos nepřekvapila pouze silničáře,
ale i závodní tým Buggyra International Racing System, který se připravuje na pokus o překonání světového rychlostního rekordu. Místo konání pokusu, kterým se měla tento týden stát přistávací dráha na letišti v Panenském Týnci, zahalila 20-ti centimetrová vrstva sněhu.

David Vršecký se proto se svým upraveným, téměř dvoutisícikoňovým rychlostním speciálem, pokusí o nový zápis do FIA světových rekordů až v příštím týdnu.

„Test z minulého týdne nás posunul v této pro nás nové kategorii (míněno rekord s pevným startem, pozn. autora) o velký kus dopředu. Získali jsme potřebná data a hlavně zkušenosti s využitím maximálního výkonu za minimálních ztrát na trakci.

Velmi se na tom podílela optimalizace automatické převodovky a speciálně vypálených pneumatik od RIGDONU. Počasí ale zatím optimalizovat nedokážeme,“ komentuje s úsměvem hlavní aktér a letošní mistr Evropy David Vršecký.

Nepřízeň počasí kříží plány nejen samotnému pokusu, ale i na pozadí běžícímu marketingovému záměru celé akce. Manažer týmu Jan Kalivoda osvětluje stanovisko v závislosti na víkendové sněhové nadílce. „Dnes jsme po vzájemné konzultaci s týmem, zástupci letiště a zástupci Autoklubu České republiky, jež budou mít nad akcí oficiální dohled, termíny konání pro tento týden zrušili.

Předpověď počasí na tento týden je pro rekord zcela nepříznivá. Akce se přesouvá na středu 3. prosince s tím, že termín s ohledem na počasí potvrdíme do konce tohoto týdne.“

FOTO dole: z prvního testu rychlostního speciálu BUGGYRA na letišti v Panenském Týnci. 



S pozdravem

Jan Kalivoda
manažer týmu a jednatel společnosti

PR


 
 
Fotogalerie:   Speciál Buggyra 2008 připraven na rekord ! , foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose