www.car.cz
 

Nová prototypová série ISC míří do Čech
     29.11.2008 22:31 - Vladimír Rožánek


Novodobé prototypy s lehkou konstrukcí, kterým je ISC určeno, mají o svojí budoucnost postaráno, neboť například VdV, nebo jiné národní šampionáty dávají těmto vozům své místo na slunci.

Oproti velkým monstrům typu Courage, nebo Peugeot 908 mají nižší provozní náklady a snesou srovnání s jízdními vlastnostmi formulí F3. Motory Honda, jenž jsou zvláště vhodné pro prototypy, dávají nejen potřebnou rychlost, ale také dymamiku jízdy. V Evropě se pořádají nejen sprint závody, ale také vytrvalostní klání, v nichž pak záleží nejen na jezdecké kvalitě, ale také na perfektně připraveném voze.

Myšlenka na uspořádání International Sportwagen Cupu dává možnost startu i méně zkušeným jezdcům. Ti si mohou svůj jezdecký um pilovat v prototypech s motocyklovými motory. Ze značek, které dostanou v tomto seriálu slovo, jmenujme Juno, Jade, Ligier, Norma, Pilbeam, Lucchini, Radical, Osella, či Promec, Gloria, nebo i mnohé další.

Jezdit by se mělo na dvě tréninkové jízdy a 30-60-ti minutové závody, které se pojedou dva během jednoho víkendu. K vítězství má jezdcům pomáhat značka Michelin, se kterou se teď dohadují ceny za pneumatiky.

Nás těší, že série se možná pojede i v Mostě, ale na to je dnes ještě hodně brzy, o všem se zatím jedná.

Případný termínový kalendář:

Duben - Oschersleben – začátek ADAC GT Masters

Červen – Hockenheimring

Červenec – Oschersleben

Září – Most

Říjen – Lausitzring – finále ADAC GT Masters

Říjen – Nürnburgring – RGB závod

V úvahu ještě přicházejí termíny na Květen a Srpen, nad těmi zatím visí otazník.

Pokud Vás série zaujala a chcete znát další podrobnosti k dispozici máme pro Vás připravenu emailovou adresu, na kterou se v případě vážného zájmu můžete obrátit.

Kontakt: Peter Obermair – POM GmbH Mering – peter.obermair(@)isc-racing.de

Text a foto: V.Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Prototypy z brněnského SCC

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose