www.car.cz
 

Martin Prokop při testu C4 WRC nezklamal a dostal pochvalu
     30.11.2008 23:34 - tisková zpráva


Martin Prokop o testu C4 WRC: Citroen jsme nezklamali

V prostředí velšského soutěžáckého komplexu Sweet Lamb si dvojice jihlavského týmu Jipocar Racing Martin Prokop – Jan Tománek „vybrala“ letošní prémii za třetí místo v juniorském šampionátu. Po celý den jim byl k dispozici jeden z nejlepších vozů současnosti, speciál pětinásobného mistra světa Sebastiena Loeba, Citroën C4 WRC.

Po nevydařené první polovině sezony se mohlo zdát, že Martin Prokop na motivační program značky Citroën letos nedosáhne. Závěr sezony, okořeněný trojicí vítězství ve Finsku, v Katalánsku a na Korsice však zachránil alespoň třetí prémii, celodenní test se speciálem kategorie WRC francouzské značky.

„Už v létě jsem začal tušit, že se asi nepovede zaujmout lepší pozice v juniorském šampionátu, přesto byl tento test určitým zadostiučinění za druhou polovinu sezony. C4 WRC je určitě nejlepší technika, s jakou je možné se dnes svést. Byl jsem rád, že jsem se velmi brzy s autem dokázal sžít a maximálně ho využít, což byla zajímavá zkušenost a samozřejmě pěkný zážitek,“ přiznal Martin Prokop.

Martin Prokop s Janem Tománkem absolvovali téměř sto padesát ostrých kilometrů na technické šotolinové trati ve středním Walesu. „Určitě to bylo mnohem lépe zvolené místo než loni s xsarou. Ve Francii byla trať hodně jednoduchá a nezajímavá, tady byla více podobná tratím Britské rally, spíše technická, ale nechyběly i rychlejší pasáže, kde se dala otestovat funkčnost brzd.

Vůbec se nedivím, že se zde pravidelně před velšským závodem schází většina továrních týmů. Nedávno tu jezdil i Loeb či tovární tým Subaru,“ uvedl jihlavský jezdec.

Česká dvojice strávila kilometry za volantem shodného speciálu, který v minulých dnech na stejné trati vodil třeba juniorský šampión Sebastien Ogier či ruský talent Jevgenij Novikov.

„Večerní hodnocení testu společně s hlavním technikem pro nás dopadlo výtečně. Osobně jsem byl s jízdou maximálně spokojen, naším vystoupením jsme nezklamali ani vedení francouzského týmu v čele se Simonem Jean-Josephem. Byl jsem rád, že auto dělalo to, co jsem chtěl já. Po prvních kilometrech jsem dostal z prvních dat nějaké tipy, jak auto ještě lépe využívat, což jsem se v dalším průběhu snažit naplnit a dále se zlepšit.

Konečná data vyzněla ve srovnání s jinými jezdci, jenž v tomto týdnu s Citroënem C4 WRC rovněž jezdili, určitě příznivě,“ uzavřel český zástupce v MS.

PR


 
 
Fotogalerie:   Tuniská rallye 2008 a její vítěz mezi trucky Tom.Tomeček, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose