www.car.cz
 

Mitsubishi L200 Strakar české posádky jede Dakar 2009 s číslem 340
     30.11.2008 23:39 - tisková zpráva


DAKAR 2009: Startovní číslo na speciálu Mitsubishi L200 Strakar týmu OFFROADSPORT.CZ bude: 340

DAKAR 2009 - Startovní číslo týmu OFFROADSPORT.CZ: 340

Pro 30. pokračování legendárního nejtěžšího motoristického podniku světa rally DAKAR bylo přiděleno jedinému účastníku z České republiky v kategorii automobilů T1, týmu OFFROADSPORT.CZ, startovní číslo 340.

Pilot speciálu Mitsubishi L200 Strakar Miroslav Zapletal, úřadující mistr České republiky Cross-Country Rally, k tomu dodává:
„Přidělené startovní číslo je pro nás mírným zklamáním. I přes naše urgence pořadatel nevzal zřejmě v úvahu FIA Prioritu
, kterou jsem získal pro tuto sezonu, a ani naše vynikající výsledky na I. a II. závodu Dakarské serie. Na Central Europe Rally jsme se umístili na 8. místě a na PAX Rally na 9. místě absolutně.

40. startovní pozice pro nás může být velkou nevýhodou hlavně v první etapě. Znamená to, že budeme startovat již v půlminutových intervalech (1. deset startuje po 2 minutách, dalších 10 po jedné minutě a další již po půlminutách)

Pokud budeme dostatečně rychlí, budeme muset hodně předjíždět a to je vždy velmi nebezpečné, a navíc nás to může velmi brzdit, především pokud se bude hodně prášit.

Na druhou stranu není 40. startovní pozice ze 195 aut nikterak hrozná. A navíc se naše číslo dobře pamatuje. Takže to vidíme pozitivně.“

Druhý z posádky soutěžního vozu, navigátor Tomáš Ouředníček, dodává:
„Závod bude možné sledovat živě, tak prosíme fanoušky, aby si již od teď zapamatovali nejdůležitější číslo: 340>> Děkujeme!

Náš závodní speciál MAN, pilotovaný Robertem Randýskem s navigátorem Vláďou Nemajerem a mechanikem Romanem Šiškou, má startovní číslo 569>>“

OFFROADSPORT.cz
Jarka Maierová

Děkujeme všem našim partnerům. Díky Vám jsme připraveni vyhrávat!


 
 
Fotogalerie:   OffroadSport.cz a jeho nový dakarský design, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose