www.car.cz
 

SEAT získal ocenění za elektronický fakturační systém, který šetří miliónu listů papíru
     1.12.2008 14:28 - tisková zpráva


ÚSPORA TŘÍ MILIONŮ LISTŮ PAPÍRU A 600 STROMŮ

Elektronický fakturační systém společnosti SEAT získal cenu pro nejlepší projekt používání elektronického podpisu v soukromém sektoru, kterou udělila Katalánská certifikační agentura (CATCert). Porota ocenila významný přínos tohoto systému pro španělského výrobce automobilů v oblasti účetnictví, kvality a ochrany životního prostředí.

Elektronické zasílání faktur usnadňuje komunikaci mezi zákazníky a firmou SEAT, neboť umožňuje tvorbu, správu a výměnu faktur a zaručuje náležité přijetí dokumentu. Další výhodou je snížení nákladů na kurýrní služby, papír a tisk, což má za následek také menší negativní dopady na životní prostředí.

Od zavedení tohoto systému v červnu 2006 se nemuselo vytisknout 800 000 faktur, čímž se ušetřily tři miliony listů papíru. To znamená, že bylo před pokácením zachráněno 600 stromů a došlo ke snížení emisí CO2 ve výši 10 milionů tun.

Zákazníci a dodavatelé firmy SEAT elektronický fakturační systém velmi přivítali, což dokazuje již tisícovka obchodních partnerů, která tento nástroj k plné spokojenosti používá.

SEAT tak získal tříletý náskok před začátkem platnosti nové směrnice, která stanovuje povinné elektronické fakturování mezi státní správou a firmami od srpna 2009.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Okruhový nástěnný kalendář týmu Jirky Janáka na rok 2009

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose