www.car.cz
 

Citroën bude na Britské rallye útočit na své celkové double
     2.12.2008 12:02 - tisková zpráva


Wales Rally GB (4. – 7. 12. 2008)
Citroën zaútočí na double

Přesně podle tradice, velké finále sezony mistrovství světa WRC, závěrečný 15. podnik kalendáře, se odehraje o víkendu na Wales Rally GB. Tam bude v sázce mistrovský titul v Poháru konstruktérů. Poté, co Sébastien Loeb a Daniel Elena získali mistrovskou korunu v pořadí pilotů už v Japonsku, je tým Citroën Total Sport nažhaven na boj o double. O čtvrtý titul se hodlá přičinit také druhá posádka Citroënu Dani Sordo a Marc Marti na voze C4WRC.

Další dva vozy C4 WRC jsou nasazeny speciálně na britskou soutěž a pojedou s nimi posádky Conrad Rautenbach - David Senior a nedávno korunovaní mistři světa juniorů Sébastien Ogier - Julien Ingrassia, obě posádky pod křídli stáje PH Sport za podpory technického týmu Citroën Sport.

Bláto, sníh i mlha?

Letošní trať Wales Rally GB měří v 19 rychlostních zkouškách 348 km a zavádí posádky severně od Swansea, kde je i servisní park a zázemí. Přináší ovšem několik změn oproti loňskému ročníku. Rychlostní testy jsou namixovány z důvěrně známých lesních partií oblasti Resolfen a klasiky, kterou představuje například Crychan, nový je i návrat do Builth Wells poprvé po osmi letech. Nový formát soutěže a také začátek prosince jistě navodí iluzi a vzpomínky na bývalou RAC Rallye. Na lesních cestách se tak dá jako obvykle očekávat bláto a při teplotách pod nulou není nemožný ani sníh. Nevylučuje se ani mlha, která se může přesunout přes Black Mountains a může z celé soutěže udělat jednu z nejtěžších vůbec.

S náskokem 11 bodů

Tým Citroën Total startuje ve Walesu s 11bodovým náskokem na čele šampionátu, což sice vypadá jako slušný náskok, nicméně při záludnosti britských tratí není nic jistého. Už od počátku Poháru konstruktérů nebyly zvraty v hodnocení po britské rallye ničím výjimečným.

A protože francouzský tým vyhrál více soutěží než největší konkurent, k zisku čtvrtého titulu ve značkách mu stačí získat sedm bodů. Nebude muset úplně riskovat, i kdyby soupeř obsadil první dvě místa, tak mu stačí dojet na třetím a osmém místě. Nikdo nepochybuje o tom, že právě Loeb bude chtít sezonu zakončit dvojnásobným triumfem. Zvláště po rušném měsíci, který naplnil získáváním nových zkušeností.



Martina Bedrnová
PR manager 


 
 
Fotogalerie:   Okruhový nástěnný kalendář týmu Jirky Janáka na rok 2009

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose