www.car.cz
 

Martin Prokop chce ve Walesu zaútočit na třetí příčku v PWRC 2008
     3.12.2008 06:26 - tisková zpráva


Martin Prokop zaútočí ve Walesu na třetí příčku v PWRC

Závěrečná zastávka letošního seriálu Mistrovství světa v rallye zavítá stejně jako v loňském roce za kanál La Manche. Na velšských tratích se pokusí česká posádka Martin Prokop – Jan Tománek oživit šanci na celkové třetí místo v hodnocení šampionátu PWRC.

Šestasedmdesátý ročník Britské rallye poskytne startujícím základnu v přístavním městě Swansea a v nedalekém Cardiffu. Ve velšské metropoli proběhnou nejen slavnostní ceremoniály, ale na místním Millenium Stadium i divácky velmi populární „superspeciálka“.

Letošní vystoupení ve Walesu bude již Martinovým celkově čtvrtým na této náročné soutěži. V uplynulém roce si jihlavský jezdec své mitsubishi otestoval v místních podmínkách premiérově, letos se pokusí uspět opět se stejnou technikou. „V předchozích letech jsme zde několikrát startovali, takže bychom rádi zúročili doposud nasbírané zkušenosti.

Britskou rallye máme rádi, je to nádherná soutěž, ale kvůli svým nevyzpytatelným podmínkám i nesmírně obtížná. Hodně záleží, jaké máte štěstí na počasí, to se totiž mění každou chvíli a může míchat pořadím. I místní povrch je poměrně specifický, jede se na blátě, v lesích a navíc ve velmi rychlém tempu,“ líčí charakter poslední letošní soutěže MS Martin Prokop.

Cílem Jipocar Racing Teamu bude navázat na skvělý závěr sezóny a pokusit se vylepšit průběžné páté místo v hodnocení PWRC. Triumf na Novém Zélandu posunul jihlavský team do souboje o čelní pozice a před posledním startem stále ještě živí alespoň teoretickou naději na celkové třetí místo v konečném hodnocení šampionátu produkčních vozů. Na třetího Fina Ketomaa ztrácí šest bodů. „Naše ambice se nemění. Stejně jako v celém závěru letošní sezóny zkoušíme dělat maximum pro vylepšení nepříliš povedeného začátku. O totéž budeme usilovat i nyní ve Walesu. Určitě nejedeme soutěž jen projet, budeme bojovat o co nejlepší umístění. S hodně velkou dávkou štěstí můžeme skončit ještě celkově třetí. K tomu bychom ale museli zajet velmi kvalitní výsledek a navíc by naše přímé soupeře musela potkat velká smůla,“ míní Martin. Už tak nabitou konkurenci ve startovním poli PWRC navíc přiostří ve Walesu tři domácí borci startující na divokou kartu.

Ostrovní soutěž má na programu ve třech dnech dohromady 19 RZ. Úvodní z nich, „Hafren 1“, startuje v pátečních ranních hodinách.

Průběžné pořadí šampionátu PWRC (před posledním závodem – Britskou rallye)
1. Juho Hänninen (FIN) 36 bodů
2. Andreas Aigner (AUT) 30 bodů
3. Jari Ketomaa (FIN) 23 bodů
4. Patrik Sandell (SWE) 22 bodů
5. Martin Prokop (CZE) 17 bodů


Pozn.
Co je PWRC?
Production Car World Rally Championship - Mistrovství světa produkčních vozů. Jede se jako součást seriálu
MS v rallye. Každý team nominuje před startem sezóny šest závodů, které se mu následně do klasifikace
šampionátu hodnotí. Martin Prokop startuje letos se svým vozem Mitsubishi Lancer EVO IX v kompletním
seriálu PWRC poprvé v kariéře.

V dosavadním průběhu zvítězil Jipocar Racing Team v závodě PWRC na Rallye Nový Zéland.

 


 
 
Fotogalerie:   Okruhový nástěnný kalendář týmu Jirky Janáka na rok 2009

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose