www.car.cz
 

Touha po jízdě s větrem ve vlasech - A5/S5 cabrio. U nás příští rok !
     4.12.2008 23:45 - tisková zpráva


Audi A5/S5 Cabriolet – touha po jízdě s větrem ve vlasech

Nový A5 Cabriolet je pravé Audi – dynamické a krásné. Tento čtyřmístný kabriolet s plátěnou střechou kombinuje sportovní charakter s fascinací jízdy bez střechy, vytříbeným komfortem a praktickou konstrukcí pro každodenní využití. Novinka od Audi se stává nejatraktivnějším kabrioletem střední třídy díky široké nabídce výkonných motorů, agilního podvozku a široké škály luxusní výbavy. Na český trh přijde A5 Cabriolet ve druhém čtvtletí příštího roku.

Audi A5 Cabriolet kombinuje progresivní design značky Audi s fascinací otevřeného automobilu. Dlouhá kapota, ostré linie, vlnitá linka ramen, elegantně klenuté plochy, velká kola, nápadná příď a výrazná záď vytváří společně celkový obraz dynamické elegance. A5 Cabriolet je dlouhý 4,63 m, široký 1,85 m, ale vysoký jen 1,38 m. To jsou nejsportovnější proporce v této třídě.

Jako všechny otevřené modely od Audi dostal i nový A5 Cabriolet klasickou plátěnou střechu, která mu propůjčuje okouzlující křivky dynamické elegance. Lehká plátěná střecha se zcela automaticky otevře za 15 s a zavře za 17 s. Obojí je možné do rychlosti jízdy až 50 km/h.

Otevřená střecha Audi A5 Cabriolet se složí do zavazadlového prostoru tak geniálně, že zabírá jen velmi málo místa. Z celkových 380 litrů pak zbývá celých 320 litrů, což je nejlepší hodnota ze všech konkurentů. Sklopná opěradla zadních sedadel s průvlekem pro přepravu dlouhých předmětů umožňují zvětšit úložný prostor dokonce až na 750 litrů.

A5 Cabriolet přijde do prodeje se třemi zážehovými a dvěma vznětovými motory s výkony od 132 kW (180 k) do 195 kW (265 k). Všech pět motorů pracuje s přímým vstřikováním paliva a čtyři z nich jsou přeplňované turbodmychadlem. Přenos hnací síly může zajišťovat šestistupňová mechanická převodovka, bezestupňová převodovka multitronic nebo bleskurychle řadící sedmistupňová skříň S tronic. Kromě pohonu předních kol připravila firma Audi pro silnější motory trvalý pohon všech kol quattro, který může být na přání doplněn inovativním sportovním diferenciálem, jenž rozděluje hnací sílu variabilně mezi zadní kola, čímž se zvyšuje dynamika
a bezpečnost jízdy.

Výjimečnou pozici dynamického špičkového modelu nové modelové řady zaujme S5 Cabriolet, jehož třílitrový motor V6 TFSI nabízí díky přeplňování kompresorem impozantní výkon 245 kW (333 k) a točivý moment 440 N.m. Výsledkem jsou působivé jízdní výkony a okamžitá reakce na sešlápnutí pedálu plynu. Atletický charakter modelu Audi S5 Cabriolet podtrhuje trvalý pohon všech kol quattro, sportovní podvozek s osmnáctipalcovými koly a řada speciálních prvků výbavy.

První zákazníci dostanou své Audi A5 Cabriolet ve druhém čtvrtletí roku 2009.


Tiskové informace, ceníky a technická data v elektronické podobě najdete na www.audi.cz, fotografie na www.audi-mediaservices.com.


Audi je celosvětově uznávaným konstruktérem a výrobcem automobilů prestižní třídy. Prodeje Audi už dvanáct let nepřetržitě rostou, v roce 2007 automobilka Audi prodala 964 151 vozů, což představuje meziroční nárůst o 6,5 % oproti předcházejícímu roku.

Prodeje automobilů Audi na tuzemském trhu rostou už 13 let po sobě – vloni se pro vozy Audi v ČR rozhodlo 3340 zákazníků, což oproti 2804 vozům prodaným v roce 2006 představuje nárůst 19,1 %. Audi je tak opět nejúspěšnější prémiovou značkou na českém trhu.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Monumentální předávání policejních vozů v Brně, list. 2008, fotoJiří Mls

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose