www.car.cz
 

Politik Vlček se těší na start v Praze v soutěžním speciálu s Krestou
     5.12.2008 17:08 - tisková zpráva


Předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Miloslav Vlček prožije dnes a zítra další z vysněných motoristických zážitků. Do Tipcars Pražského rallysprintu nastoupí jako spolujezdec Roman Kresty, aktuálního mezinárodního šampióna ČR.

Dvojice vyrazí s Mitsubishi Lancer Evo IX z dílen Charouz Racing Systemu. Šéf sněmovny je známý jako motoristický nadšenec, který ve svém velkém pracovním vytížení hledá skuliny, jen aby mohl vyrazit na závody.

Posledně jej fanoušci mohli potkat při letošním okruhovém finále Epilog v Brně, tamtéž byl třeba loni při šampionátech vozů Grand Turismo, v Přerovské rokli zase na vlastní kůži okusil autokrosovou buginu. Zkrátka kde jsou závodní automobily, tam se snaží být i Miloslav Vlček. Už od dětství. V rodné Konici na Prostějovsku se chodil dívat na tamní závod do vrchu či na Rally Jeseníky a postupně přibývaly další a další automobilové bitvy. Jak sám říká, jen časově náročná profese mu brání v tom, aby se stal amatérským závodníkem.

„Třeba se k tomu časem dostanu, je to moje odvěká vášeň,“ říká Miloslav Vlček. V populární pražské soutěži nebude nováčkem. Již loni v ní startoval, jako navigátor Martina Prokopa. Právě jeho prostřednictvím se Miloslav Vlček dostal k Romanu Krestovi. Český mistr totiž vedle závodění pracuje v mistrovství světa pro Prokopa jako technický manažer.

„Je mi skutečnou ctí, startovat s takovým pilotem, jako je Roman Kresta,“ vypráví Miloslav Vlček. „Martin Prokop loni říkal, že má práce s itinerářem prý nebyla vůbec špatná, tak snad Romana nezklamu. Už se startu nemůžu dočkat.“

Při tréninkových jízdách před dnešním startem byl s posádkou v autě Petr Gross, stálý navigátor Romana Kresty. „Hned bylo jasné, že Miloslav Vlček o rozpisu něco ví, že roli navigátora už poznal. Myslím, že Roman nebude muset mít obavy, že by se na trati dostal do problémů,“ tvrdí Petr Gross.

Roman Kresta k tomu poznamenal: „Trať je sice krátká, ale poctivého tréninku bylo určitě třeba. Start beru jako tečku za úspěšnou sezonou, a protože jde o nemistrovskou soutěž, půjde hlavně o show.“


Vše o soutěži: www.prazskyrallysprint.cz

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   David Vršecký s Buggyrou světovým rekordmanem , foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose