www.car.cz
 

Jihlavský Martin Prokop v PWRC 2008 celkově pátý, slušný výsledek
     10.12.2008 14:10 - tisková zpráva


Martin Prokop při své premiéře v PWRC 2008 nakonec celkově pátý

Při svém letošním premiérovém startu v mistrovství světa produkčních vozů obsadili Martin Prokop s Janem Tománkem se svým mitsubishi výbornou pátou příčku v celkovém pořadí a navázali tak na třetí místo z juniorského šampionátu.

O vylepšení průběžného pořadí na poslední letošní soutěži PWRC, která se jela o víkendu ve Walesu, připravila posádku Jipocar Racing Teamu technická závada na voze. Na sklonku prvního soutěžního dne Britské rallye tak byla česká dvojice nucena ze závodu odstoupit a vzdát se myšlenek na rozšíření bodové sbírky. Inkriminovaný okamžik přibližuje Martin Prokop.

„Na brodu šesté rychlostní zkoušky se nám voda dostala až k vrtuli od větráku. Ta byla roztočená a zničilo ji to. Paradoxem bylo, že první průjezd jsme absolvovali rychleji a nic se nestalo. Po tříhodinovém přejezdu jsme dorazili do další časové kontroly, motor ale neměl sílu a nepodařilo se nám jej posléze nastartovat. Tři hodiny jsme bojovali, přesto nám to ale nebylo ve výsledku nic platné. Škoda, usilovali jsme o přední umístění, na které jsme si věřili. Mrzí mě, že jsme byli nuceni odstoupit takto, navíc k poškození došlo v okamžiku, kdy jsem se snažil auto šetřit,“ popisuje odstoupení ze slibně rozjeté soutěže jihlavský jezdec.

I když dvojice v barvách Jipocar Racing Teamu vyšla ve svém posledním letošním vystoupení bodově naprázdno, dosáhla při premiéře ve světovém šampionátu produkčních vozů na velmi hezké páté místo. O sedmnáctibodové konto se přičinila skvělým vystoupením na severu Evropy, dvoubodovým ziskem v Argentině a především pak překvapivým triumfem na Novém Zélandu. Tam
při prvním startu u protinožců dokázala vévodit všem produkčním speciálům.

„Sezóna PWRC byla naší první kompletní a splnila očekávání. Celkové páté místo je dobré, nicméně věřím, že máme na víc a jsme schopni bojovat každý závod o pódiové umístění. Zanechali jsme výborný dojem, jen mě trochu mrzí, že to vše není podtržené trochu lepším celkovým výsledkem.

Přesto náš výkon hodnotím pozitivně,“ ohlíží se Martin za letošním vystoupením. Celkové pořadí PWRC 2008

1. Andreas Aigner 38 bodů
2. Juho Hanninen 36 bodů
3. Jari Ketomaa 28 bodů
4. Patrik Sandell 22 bodů
5. Martin Prokop 17 bodů

Umístění Jipocar Racing Teamu v závodech PWRC
Švédská rallye 4.místo (5 bodů)
Argentinská rallye 7.místo (2 body)
Rally Acropolis 14.místo
Turecká rallye -
Rallye Nový Zéland 1.místo (10 bodů)
Britská rallye -
Pozn.

Co je PWRC?
Production Car World Rally Championship - Mistrovství světa produkčních vozů. Jede se jako součást seriálu MS v rallye. Každý team nominuje před startem sezóny šest závodů, které se mu následně do klasifikace šampionátu hodnotí. Martin Prokop startuje letos se svým vozem Mitsubishi Lancer EVO IX v kompletním seriálu PWRC poprvé v kariéře. V dosavadním průběhu zvítězil Jipocar Racing Team v závodě PWRC na Rallye Nový Zéland.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Monumentální předávání policejních vozů v Brně, list. 2008, fotoJiří Mls

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose