www.car.cz
 

Rallye Lužické hory 2009 odstartují osmidílný šampionát sprintrallye 2009
     20.12.2008 11:30 - tisková zpráva


Thermica rally Lužické hory ´09 zahájí šampionát

První soutěží osmidílného M ČR ve sprintrally a Poháru ČR v rally bude v roce 2009 12. ročník Thermica rally Lužické hory. Zároveň bude tato soutěž s centrem v pohraničním Hrádku nad Nisou i úvodní soutěží 3. ročníku Lausitz Cupu – Lužického poháru. Její termín je v kalendáři automobilových rally zařazen na 1. a 2. května 2009.

V pondělí 15. prosince se v Hrádku na Nisou uskutečnila první schůzka organizačního výboru soutěže i Lausitz Cupu za přítomnosti ředitele německé Lausitz rally Wolfganga Raspera, Thermica rally Lužické hory Jana Krečmana a koordinátora poháru Jaroslava Mansfelda. Polští zástupci v čele s ředitelem Rajdu Karkonoski Markem Kisielem se z pracovních důvodů omluvili.

Bylo potvrzeno, pokračovat v započatém mezinárodním poháru, do kterého se letos opět přihlásilo o něco více posádek než v premiérovém ročníku. Jak již bylo řečeno, první započítávanou soutěží bude dvanáctá Thermica rally Lužické hory, v srpnu naváže již čtyřiadvacátý ročník Rajdu Karkonoski v Jelení Hoře a Lužický pohár bude uzavřen v polovině října jubilejním 10. ročníkem ADMV Lausitz rally v Boxbergu.

Většina bodů popozic poháru zůstává stejná, diskutoval se počet vypsaných kagtegorií, ale to vše bude prostřednictvím jednání i s polskou stranou. Bylo vyřčeno i několik návrhů, které by měly ještě více zkvalitnit sportovní úroveň poháru.

Zároveň byla na tomto setkání představena předpokládaná koncepce Thermica rally Lužické hory 2009. Trať bude mít celkem osm rychlostních zkoušek. Dva úseky budou zcela nové. Jeden se pojede na polském území, další vysoce atraktivní úsek bude odtajněn po nezbytných povoleních zhruba v březnu 2009. Celková délka trati nepřesáhne dvě stě kilometrů, z čehož budou erzety tvořit cca 72 kilometrů.

Protože organizátoři předpokládají, „díky“ ekonomické krizi a povinném zavedení systému HANS i do sprintrally, úbytek posádek, jsou potěšeni tím, že hrádecká soutěž nekoliduje s žádnou soutěží v Německu ani Polsku. Je tudíž možnost startu většího počtu zahraničních posádek.

Diváky byl měl potěšit svým startem Olaf Dobberkau s Porsche 911 GT3 a nemělo by to být jediné Porsche ve startovním poli. Němečtí jezdci budou brát tuto soutěž jako test před Rally Sachsenring, která se jede o týden později. V kontaktu s organizátory je rovněž několik českých špičkových posádek, a tak se v Hrádku určitě dočkají vozů WRC a S2000.

Rally v Trojmezí se opět těší přízni generálního sponzora Thermica, dále firem Autorent s.r.o., Galaxy High Technology, Frog& Frog, Pronton, OMA.CZ. Více informací se bude postupně objevovat na stránkách soutěže www.rallyluzickehory.cz



Hrádek nad Nisou 17. 12. 2008 Pavel Vydra
Tiskové středisko TRLH

PR


 
 
Fotogalerie:   Würth Partr rally Vsetín 2008, foto Michal Šebesta

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose