www.car.cz
 

Na Thermica rally zřejmě vybuchne bomba. Přijede Marcus ??
     31.12.2008 07:06 - Administrátor


Kachníkovice u Liberce. Na Thermica rally zřejmě vybuchne bomba. Přijede Marcus ??

Ne nejedná se o žádný předpokládaný teroristický útok, ale při 12. ročníku Thermica rally Lužické hory 1. a 2. května 2009 zřejmě zažije Česká republika jednu světovou premiéru. Na start by se měl postavit jezdec světové extratřídy a bývalý mistr světa v rally Fin Marcus Grönholm. Už dlouho se mluví o jeho návratu do mistrovství světa, ale protože se tento jezdec chce rozjet na nějaké regionální soutěži, jejíž trať se podobá těm světovým, vybral si na doporučení svého manažera Penti Koskinena právě soutěž na severu Čech.

Podle zákulisních informací měl na organizátory Thermica rally pouze tři podmínky. Zapůjčení konkurenceschopného vozu kategorie WRC nebo S2000 – to se už řeší se stájí Karla Trněného a nabízí se buď „trojková“ Škoda Octavia WRC nebo novější Fabia WRC. Ochotu projevil i Milan Blahout s vozem VAZ 2105, ale na to rozmlsaný Grönholm nepřistoupil.

Druhou podmínkou bylo, že pojede pod pseudonymem „Strýček Uko“, aby mu jako prioritnímu jezdci FIA A start na poslední chvíli nezakázala naše Federace automobilového sportu. Poslední jeho podmínkou byl zkušený český spolujezdec.

I když jeho jméno zatím nebylo oficiálně oznámeno, neutajila se informace z liberecké jazykové školy, že na hodiny finštiny pravidelně již měsíc dochází Jan Krečman. A v jednom hrádeckém penzionu se už také staví luxusní finská sauna.

PV

 

31.12. 2009


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose